ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μαραθώνας: Πληροφορίες ότι ξεκίνησε από οικία όπου εκτελούνται εργασίες

Φωτιά Μαραθώνας: Πληροφορίες ότι ξεκίνησε από οικία όπου εκτελούνται εργασίες
Twitter

Φωτιά τώρα: Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (10/08) στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (10/08) πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής στην οδό Σπηλαίου Πανός.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς Πλαταιών, Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας, από το ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος.

H φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αυτή την ώρα στο σημείο επιχειρούν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα.

Αναλυτικότερα, στην κατάσβεση συμμετέχουν 55 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 43 πυροσβέστες με 21 οχήματα ΜΕΤΠΕ, 6 ομάδες πεζοπόρων με 48 πυροσβέστες.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν 5 υδροφόρες περιφέρειας, 4 ΟΤΑ και εθελοντές.

Ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για την πυροπροστασία Γιώργος Λέπουρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το 70% της φωτιάς ελέγχεται κι ότι δεν απειλούνται σπίτια.

Σημείωσε επίσης ότι η φωτιά καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και η φορά της την οδηγεί σε έρημη έκταση που δεν έχει καύσιμη ύλη. Ο Γιώργος Λέπουρης ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε σε σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Αυτά είναι τα θύματα - Εμφανίστηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Νέες προκλήσεις από τον Ακάρ: Οι γείτονες να μαζέψουν τα μυαλά τους

Σχετικές ειδήσεις