ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Αποκαλυπτική η τελευταία δορυφορική φωτογραφία από τη NASA (pics)

Φωτιά Εύβοια: Αποκαλυπτική η τελευταία δορυφορική φωτογραφία από τη NASA (pics)
In Τime

Φωτιά Εύβοια: Σκληρή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην κεντρική Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μέτωπο της φωτιάς φεύγοντας από το Μακρυμάλλη με μεγάλη ταχύτητα κινούταν προς την πόλη των Ψαχνών.

Αρχικώς, δόθηκαν εντολές να ληφθούν μέτρα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα πρώτα σπίτια των Ψαχνών, αλλά τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα της ΛΑΡΚΟ δημιούργησαν μια αντιπυρική ζώνη και σταμάτησαν τη φωτιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το έργο κατάσβεσης δυσκόλεψε το γεγονός ότι τα εναέρια δεν μπορούσαν λόγω των πυκνών καπνών να πλησιάσουν τις εστίες της φωτιάς, ενώ θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει οι δυνατοί άνεμοι.

«Έπνιξε» την Αθήνα ο καπνός

Ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έχει «πνίξει» την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο καπνός από τη μεγάλη πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην Εύβοια είχε φτάσει από το πρωί της Τρίτης πάνω από την Αττική και πλέον μεγάλο μέρος έχει εγκλωβιστεί στο λεκανοπέδιο, καλύπτοντας τον ουρανό, ενώ χαρακτηριστική είναι και η μυρωδιά της φωτιάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους δορυφορικούς χάρτες της NASA, ο καπνός έχει φτάσει στην Κορινθία και στο νομό Αργολίδας.

Δείτε στη gallery, την εξέλιξη της πυρκαγιάς, μέσα από τις δορυφορικές φωτογραφίες της NASA

Διαβάστε ακόμα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Γιατί μυρίζει καμένο όλη η Αθήνα