ΕΛΛΑΔΑ

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δ. Πειραιά!

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο καράβι του Δ. Πειραιά!

Σε μια μεγάλη εκδήλωση ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος υποδέχτηκε στην πλατεία Κοραή το σύμβολο της ναυτοσύνης

Σε χριστουγεννιάτικο κλίμα μπήκε σήμερα ο Δήμος Πειραιά καθώς στην πλατεία Κοραή άναψε τα φώτα του το «χριστουγεννιάτικο καράβι».

Με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται και επίσημα η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.Το σύμβολο της ναυτοσύνης, αλλά και των ελληνικών χριστουγεννιάτικων ηθών και εθίμων, υποδέχτηκε στην πλατεία, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και ο πειραϊκός λαός.

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος σε μήνυμα του προς τον λαό του Πειραιά δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα καλωσορίζουμε το καράβι μας Δεν είναι μεγάλο, δεν είναι η ναυαρχίδα μας. Θα αποκτήσουμε και την ναυαρχίδα μας, χρόνο με το χρόνο. Είναι όμως το σύμβολο της ναυτοσύνης και του Πειραιά. Είναι το καράβι της ελπίδας, της ανανέωσης , της αγάπης και της αλληλεγγύης. Γιατί όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη και η αλληλεγγύη. Όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη μας για τον Πειραιά που αποφασίσαμε να τον αναγεννήσουμε».

Παράλληλά έστειλε και μήνυμα προς το υπουργείο Ναυτιλίας , τονίζοντας χαρακτηριστικά πως όλοι στον Πειραιά θέλουν και απαιτούν το υπουργείο να επιστρέψει στον λιμάνι του Πειραιά.

«Γιατί Πειραιάς και Ελλάδα σημαίνουν θάλασσα και ναυτιλία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Λίγο πριν την υποδοχή του «χριστουγεννιάτικου καραβιού», ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκουταρίου Ανατολικής Μάνης : «Η Βορδώνα», μοίρασε στους επισκέπτες τις παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίτες.

Αμέσως μετά από το καλωσόρισμα του «χριστουγεννιάτικου καραβιού» του Δήμου Πειραιά, έγινε εκδήλωση στην πλατεία Κοραή με θέμα: «Λίγο πριν λίγο …μετά» έθιμα και παραδόσεις, πολύμορφη έκφραση πολιτισμού και παράδοσης.