ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Φλώρινα (pic)

Φωτιά στη Φλώρινα (pic)
e-ptolemeos.gr

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Φλώρινα. 

Η φωτιά έγινε αντιληπτή λίγο πριν από τις 21.00 το βράδυ σε αγροτική περιοχή έξω από χωριό και αυτή την καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Πτολεμαΐδα και το Αμύνταιο με 10 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με επτά άνδρες.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ξέσπασε στο Αμύνταιο, στη δημοτική ενότητα Βαρικού.

Nωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας και σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε μερικό έλεγχο τέθηκαν δύο πυρκαγίες, μία στο Μέγα Γυαλό στη Σύρο και άλλη μία στη Παλιά Περίθεια στην Κέρκυρα.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Τις τελευταίες 24 ώρες (μέχρι τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας) σύμφωνα με ενημέρωση από την πυροσβεστική εκδηλώθηκαν 24 δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά επιχείρησαν: 519 πυροσβέστες, 166 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ περιοδικά επιχείρησαν και τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 13η Αυγούστου 2019 στην Κεντρική Εύβοια είναι σε ύφεση ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Πότε θα δοθεί το εποχικό επίδομα και σε ποιους

Επικουρικές συντάξεις: Γενναίες αυξήσεις με το νέο σύστημα - Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση