ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγή, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί από τις αστυνομικές αρχές.

Πρόκειται για πέντε υπηκόους Μπαγκλαντές, ένα Συρίας και ένα Παλαιστίνης.Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την αρπαγή αλλοδαπών υπηκόων και την εκβίαση συγγενών τους, για τη καταβολή λύτρων προκειμένου να τους ελευθερώσουν.

Μάλιστα, αφού συνέλεγαν τις απαραίτητες πληροφορίες, απήγαγαν τα θύματα τους, κάλυπταν το κεφάλι τους με κουκούλες και τα οδηγούσαν σε διάφορα διαμερίσματα όπου με ιδιαίτερη σκληρότητα τους ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία. Κατά τη διάρκεια της ομηρείας χορηγούσαν στα θύματα ελάχιστη ποσότητα φαγητού και νερού. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με συγγενείς των θυμάτων, απαιτώντας εκβιαστικά την καταβολή μεγάλων χρηματικών ποσών για την απελευθέρωση τους.

Την 1-12-2011 απήγαγαν από την περιοχή της Κηφισιάς, 28χρονο αλλοδαπό υπήκοο Μπαγκλαντές, τον οποίο οδήγησαν σε υπόγειο διαμέρισμα και κράτησαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες βασανίζοντας τον με μεγάλη σκληρότητα.

Το θύμα απελευθερώθηκε μετά από 14 ημέρες κράτησης και αφού οι συγγενείς του κατέθεσαν σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, το χρηματικό ποσό των -22.000- το οποίο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και μέσω μεσάζοντα παρέλαβαν οι δράστες.Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM που χρησιμοποιήθηκαν για τις διαπραγματεύσεις.