ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αμβρόσιος έψαλε «Νίκας τοις βασιλεύσι» και έκανε έξαλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αμβρόσιος έψαλε «Νίκας τοις βασιλεύσι» και έκανε έξαλλο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισοδιακή η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αιγίου, Δημήτρη Καλογεροπούλου.

Με έναν επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε την θητεία του ο νέος δήμαρχος Αιγίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, καθώς κατά την διάρκεια της ορκομωσίας του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος και ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου είχαν έντονη λογομαχία για την φράση «νίκας τοις βασιλεύσει»!

Κατά τη διάρκεια τέλεσης του θρησκευτικού όρκου, το Σάββατο (31/8), ο απερχόμενος Μητροπολίτης, έψαλε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού, λέγοντας «νίκας τοις βασιλεύσι», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου, ο οποίος τον διέκοψε και τον διόρθωσε, λέγοντας στον Μητροπολίτη ότι το σωστό είναι «νίκας τοις ευσεβέσι»!

Η διόρθωση, ωστόσο, αυτή φαίνεται πως δεν... άρεσε στον Αμβρόσιο, ο οποίος του απάντησε «αφήστε με, κύριε, να κάνω τη δουλειά μου», για να του απαντήσει εκ νέου ο κ. Μάρκου πως «δουλειά σου είναι να τα λες σωστά» και το επεισόδιο να λήξει εκεί.

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε στο χαρακτηριστικό βίντεο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εισπράττει και ένα ειρωνικό χαμόγελο από τον αρχιερέα και τους ιερείς του, που συνέχισαν για δεύτερη και τρίτη φορά, ακόμα πιο δυνατά, να ψέλνουν «τοις βασιλεύσι».

Πηγή: Εφημερίδα «Φιλόδημος»

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό βίντεο: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια επί σκηνής - Την χτύπησε πυροτέχνημα

Πλοίο «παλεύει» με τα κύματα στο στενό Τήνου-Μυκόνου

Σχετικές ειδήσεις