ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Χάθηκαν αντιαρματικά, πυρομαχικά και εκρηκτικά από μονάδα στη Λέρο

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Χάθηκαν αντιαρματικά, πυρομαχικά και εκρηκτικά από μονάδα στη Λέρο

Σε συναγερμό βρίσκεται το Πολεμικό Ναυτικό από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από μονάδα στη Λέρο λείπει βαρύς οπλισμός.

Συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από την μονάδα λείπουν αντιαρματικά, πυρομαχικά και εκρηκτικά.

Η απώλεια διαπιστώθηκε σε προγραμματισμένη απογραφή του στρατιωτικού υλικού της μονάδας τη Δευτέρα (09/09).

Και νέα καταμέτρηση

Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως το στρατιωτικό υλικό έκανε «φτερά» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν, ενώ οι πρώτες πληροφορίες από τις έρευνες δείχνουν ότι η κλοπή υλικού έγινε πριν από το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή και όλα τα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια εκείνων που χειρίζονται την έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Στις έρευνες και η Αντιτρομοκρατική

Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου στρατιωτικού υλικού με την συμμετοχή της και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝΟ, πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 09 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ).

Κλοπές όπλων από στρατόπεδα

Καβάλα

Παραμονές Χριστουγέννων του 1977, ομάδα αγνώστων εισήλθε από αφύλακτη μάντρα στο 645 ΜΤΠ της Ελευθερούπολης Καβάλας (στρατόπεδο Νάτσιου) και έκλεψε 36 αχρησιμοποίητα 45άρια.

Οι εκτεταμένες έρευνες που ακολούθησαν δεν έφεραν αποτέλεσμα και η υπόθεση παρέμενε νεφελώδης. Μέχρι τον Νοέμβριο του 1986, όταν αποκαλύφθηκε εξαιτίας μιας πλημμύρας η γιάφκα της οδού Καλαμά 25 στα Σεπόλια.

Συκούριο

H σημαντικότερη κλοπή ρουκετών από στρατόπεδο ήταν εκείνη του Συκουρίου Λάρισας, την 24η Δεκεμβρίου 1989.

Η ομάδα της «17 Νοέμβρη», αποτελούμενη από τους Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό, Βασίλη Τζωρτζάτο, Κωνσταντίνο Τέλιο, Θωμά Σερίφη, Κωνσταντίνο Καρατσώλη, Ηρακλή Κωστάρη και Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά πολύμηνη παρακολούθηση, εισέβαλαν σε δύο αποθήκες πυρομαχικών και απέσπασαν με πάσα ευκολία 113 ρουκέτες των 2,36 και 3,5 ιντσών, επτά χιλιάδες φυσίγγια και χειροβομβίδες.

H οργάνωση ανέλαβε εξαρχής την ευθύνη (με προκήρυξη στις 5/2/1990) και χρησιμοποίησε τη λεία της για «δυναμικά» τρομοκρατικά χτυπήματα. Μεγάλο μέρος των ρουκετών βρέθηκαν από την αστυνομία στις γιάφκες των οδών Δαμάρεως και Πάτμου.

Διαβάστε επίσης:

iPhone 11: Έτσι θα είναι το κινητό της Apple - Τι θα αποκαλύψει η εταιρεία