ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία - Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 19χρονη εγκαταλείπει το βρέφος

Νέα Ιωνία - Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που η 19χρονη εγκαταλείπει το βρέφος
Open

Συνελήφθη η 19χρονη που εγκατέλειψε το μωρό της σε είσοδο πολυκατοικίας - Δηλώνει μετανιωμένη για την πράξη της

Βίντεο ντοκουμέντο από τις κινήσεις της 19χρονης που εγκατέλειψε το παιδί της σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία τα ξημερώματα της Τετάρτης παρουσίασε το Open.

Στο βίντεο φαίνεται η 19χρονη μητέρα να βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία με το μωρό στην αγκαλιά της. Το κρατά σφιχτά και κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας. Η 19χρονη περπατάει βιαστικά, περνάει τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται, ενώ στη συνέχεια κάνει την αντίστροφή πορεία με άδεια αγκαλιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η 19χρονη χρειάστηκε λιγότερο από 4 λεπτά για να αφήσει το μικρό της κοριτσάκι στην πολυκατοικία μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Δείτε στη Gallery το σημείο που βρέθηκε το βρέφος:

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, παραδέχθηκε πως αυτή είναι η μητέρα του λίγων ημερών βρέφους που βρέθηκε χθες Τετάρτη στην πολυκατοικία επί της οδού Κασταμονής.

Μετά την ομολογία της, η 19χρονη συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Ως δικαιολογία είπε στη θεία της ότι θα άφησει το μωρό σε μια φίλη της. Η νεαρή γυναίκα ζήτησε, μάλιστα, συγγνώμη για την πράξη της.

«Με πόνο καρδιάς» το άφησα

Μιλώντας στους αστυνομικούς σύμφωνα με το δελτίο του ANT1, η 19χρονη μητέρα, την οποία σε ηλικία 8,5 ετών υιοθέτησε μία θεία της, είπε ότι «αυτό το διάστημα είχα σχέση με έναν συνομήλικό μου. Δεν τα πηγαίναμε καλά. Όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη, η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη. Προσπάθησα να κάνω έκτρωση, αλλά ήταν αργά. Δεν μπορούσα να το κρατήσω μόνη μου. Με "πόνο καρδιάς" πήρα αυτήν την απόφαση».

Τυλιγμένο σε πετσέτα

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις λίγων ημερών, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας, μέσα σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Ήταν τυλιγμένο με μια πετσέτα και τον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι που βάζουν στα μαιευτήρια όταν γεννιέται ένα παιδί.

Κλήθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Χαμόγελο του Παιδιού για να αναλάβουν την περίθαλψή του.

«Το μόνο που χρειάζεται ένα παιδάκι είναι αγκαλιά, αγάπη ζεστασιά σε ένα περιβάλλον που θα το μεγαλώσει» ανέφερε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ την Παρασκευή - Πού θα βρέξει (χάρτες)

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε 14χρονη μαθήτρια μετά από προσβολή του καθηγητή της