ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του βρέφους - «Δεν καταλαβαίνω τι έγινε»

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα του βρέφους - «Δεν καταλαβαίνω τι έγινε»
newsbomb.gr / INTIME NEWS

Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση είναι η οικογένεια του βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από επίθεση που δέχθηκε, την περασμένη Πέμπτη (12/09), από ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Δεν είχε δείξει καμία επιθετική συμπεριφορά με το μωράκι μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό» φέρεται να είπε στην κατάθεση του ο τραγικός πατέρας, σημειώνοντας μάλιστα στους αστυνομικούς ότι ο σκύλος μεγάλωσε για οκτώ χρόνια με τα υπόλοιπα τρία παιδιά της οικογένειας και έπαιζε μαζί τους.

«Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας» υποστήριξε –σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN- o πατέρας του άτυχου κοριτσιού.

Δείτε στην gallery τον σκύλο:

«Προσπαθώ να είμαι δυνατός. Πρέπει να στηρίξω τη γυναίκα μου που είναι στη χειρότερη ψυχολογική κατάσταση από όλους μας», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η μητέρα γέννησε με κίνδυνο της ζωής της πριν από δύο μήνες το κοριτσάκι που τόσο πολύ ήθελε να αποκτήσει και του έδωσε το όνομα Βαρβάρα.

Η οικογένεια είχε αποκτήσει δύο αγοράκια και πριν από οκτώ χρόνια οι γονείς αποφάσισαν να εντάξουν στην οικογένεια το θηλυκό ροτβάιλερ, δίνοντάς του το όνομα «Βερόν». Αργότερα απέκτησαν ακόμα ένα αγοράκι και πριν από δύο μήνες το κοριτσάκι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

Το χρονικό της τραγωδίας - Η κατάθεση της μητέρας

Το άτυχο κοριτσάκι δέχθηκε επίθεση από τον σκύλο της οικογένειας το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2019. Ο σκύλος φέρεται να κυκλοφορούσε ελεύθερος μέσα στο σπίτι. Η οικογένεια του βρέφους έμενε τον τελευταίο χρόνο στο διαμέρισμα.

Το δύο μηνών βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης στις 9:45 από την ίδια του τη μητέρα.

Τα δραματικά λεπτά και όσα έγιναν μέσα στο σπίτι στην οδό Κυκλάδων όπου το ροτβάιλερ κατασπάραξε ένα μωρό δύο μηνών περιέγραψε στους αστυνομικούς η μητέρα του βρέφους.

Σύμφωνα με το CNN Greece και την δημοσιογράφο, Μίνα Καραμήτρου, η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μαζί της βρίσκεται γιατρός και ψυχολόγος.

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε στους αστυνομικούς, το πρωί ο σύζυγός της είχε φύγει για τη δουλειά του, η ίδια ήταν στο μπάνιο και καθάριζε και το βρέφος βρισκόταν στο σαλόνι.

Το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι και ξαφνικά έσκισε τη σίτα της πόρτας, εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το μωρό.

«Ήμουν στο σπίτι και καθάριζα το μπάνιο. Είχα αφήσει το μωρό στο καλαθάκι του στο σαλόνι. Άκουσα κλάματα και βγήκα. Το σκυλί είχε σκίσει τη σίτα της μπαλκονόπορτας και είχε στο στόμα του το μωρό», υποστήριξε στην κατάθεσή της η τραγική μητέρα.

Προτού η προλάβει να βγει από το μπάνιο, ήταν ήδη αργά. Μάλιστα, οι γιατροί που λίγο αργότερα εξέτασαν το μωρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εντόπισαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο δύο μηνών κοριτσάκι από τα χτυπήματα σε τοίχους και έπιπλα.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Στο Φιλοζωϊκό Κέντρο Κορωπίου το Ροτβάιλερ

Ο σκύλος, μετά από εισαγγελική εντολή, μεταφέρθηκε στο Φιλοζωικό Κέντρο Κορωπίου. Εκεί βρίσκεται απομονωμένος σε έναν ειδικό χώρο που κρατούνται σκυλιά τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα.

Κτηνίατροι πρόκειται να κρίνουν σε ποια κατάσταση είναι το ροτβάιλερ, θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα κι αφού περάσει από ειδική επιτροπή, θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα θανατωθεί ή όχι.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Συγκλονισμένοι είναι όλοι στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

«Το κοριτσάκι πρέπει να ήταν νεκρό όταν το κρατούσε η μητέρα του στα χέρια, δεν τον άκουσα να κλαίει», δήλωσε γείτονας της οικογένειας στο Newbomb.gr.

Δείτε τι άλλο ανέφερε στο βίντεο που ακολουθεί:

Γειτόνισσα η οποία μένει στο διπλανό σπίτι ανέφερε στο Newsbomb.gr, ότι η οικογένεια είχε μετακομίσει στη γειτονιά πριν από ένα χρόνο και ότι έβλεπε συχνά τον πατέρα να κάνει βόλτα το σκυλί, το οποίο έμενε σε βεράντα του διαμερίσματος.

Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία, το σκυλί βρισκόταν συνεχώς στο μπαλκόνι και γαύγιζε ασταμάτητα. «Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό, φαινόταν επιθετικό», δήλωσε μια γυναίκα που γνώριζε την οικογένεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα Θέρμανσης: Έρχεται μεγάλο bonus - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σάλος: Συνελήφθη πασίγνωστος ηθοποιός (pics)

Σχετικές ειδήσεις