ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά - Δήμαρχος Ζακύνθου στο Newsbomb.gr: «Η νύχτα θα είναι δύσκολη»

Φωτιά - Δήμαρχος Ζακύνθου στο Newsbomb.gr: «Η νύχτα θα είναι δύσκολη»
ermisnews.gr / startmediacorfu.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ: Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στη Ζάκυνθο, όπως είπε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος του νησιού Νικήτας Αρετάκης, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (15/09) εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 11:00 το πρωί, στα χωριά Κερί και Αγαλάς βρίσκεται σε εξέλιξη και τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει. Στην περιοχή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας έπνεαν ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας έτσι το έργο των πυροσβεστών.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη νύχτα, χαρακτηρίζοντας το μέτωπο «πολύ δύσκολο». «Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη», τόνισε.

Στο νησί για τον συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και η ειδική ομάδα απόκρισης της ΓΓΠΠ.

Συνολικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο επιχειρούν 111 πυροσβέστες, 28 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Η φωτιά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξέσπασε αρχικά στο χωριό Αγαλάς. Από το μεσημέρι τα μέτωπα της πυρκαγιάς διασπάστηκαν κι η φωτιά, που κατακαίει πευκοδάσος, άρχισε να κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.

Οι αρχές άμεσα προχώρησαν στην εκκένωση των δύο χωριών, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν λεωφορεία του δήμου και των ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Πολλοί πολίτες απομακρύνθηκαν από την περιοχή και με δικά τους μέσα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε και η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στην περιοχή. Με εντολή των αρμόδιων αρχών, τρία λεωφορεία -σύμφωνα με το ermisnews.gr- παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μετέφεραν σε άλλο κατάλυμα στην περιοχή του Καλαμακίου.

Σύμφωνα μάλιστα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει καεί κατοικία που βρισκόταν δίπλα στο ξενοδοχείο.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με την αστυνομία να έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω

Κτηματολόγιο 2019: Τελευταία προθεσμία - Έρχεται «βροχή» από πρόστιμα

Σχετικές ειδήσεις