ΕΛΛΑΔΑ

Eπεκτείνεται η συνεργασία του Νοσοκομείου Λεμεσού και Ηρακλείου Κρήτης

Eπεκτείνεται η συνεργασία του Νοσοκομείου Λεμεσού και Ηρακλείου Κρήτης

Σε επέκταση της συνεργασίας προχωρά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης με το Νοσοκομείο της Λεμεσού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας, Ανδρέας Λοβέρδος.


Έπειτα από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της Λεμεσού, ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία, που αναπτύχθηκε μεταξύ του ίδιου και του προηγούμενου Κύπριου υπουργού Υγείας κ. Πατσαλίδη, η οποία και συνεχίζεται πλέον με τον νέο Κύπριο υπουργό Υγείας κ. Μαλά.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως προωθείται ο σχεδιασμός ενός «ενιαίου ιατρικού» χώρου Ελλάδας και Κύπρου.

«Ανάγεται η Ελλάδα ως πρώτος ιατρικός προορισμός, δηλαδή ο προσανατολισμός των Κύπριων ασθενών να γίνεται προς τα νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και της Κρήτης», πρόσθεσε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας ταυτόχρονα τη θετική σημασία της εξέλιξης αυτής.

«Με δική του επιλογή», διευκρίνισε ο Έλληνας υπουργός, «αδελφοποιήθηκε το Νοσοκομείο της Λεμεσού με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, του οποίου το οφθαλμολογικό του τμήμα θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα καλύτερα.

Η συνεργασία αυτή προχωρά, πέρα της οφθαλμολογικής και στη χειρουργική και στην εντατική, ενώ υπάρχει η διάθεση να γίνει συνεργασία και να επεκταθεί και στα 21 τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου της Λεμεσού».

Ακόμη όπως παρατήρησε η συνεργασία θα αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις, «που είναι η ενημέρωση που ορισμένες φορές θα γίνεται on-line ορισμένες φορές είναι διαδικτυακή και η δεύτερη, η ανταλλαγή και η ζωντανή παρουσία και από τις δυο πλευρές».