ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει η κακοκαιρία: Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη - Χαλάζι στα Τρίκαλα (pics+vid)

Σαρώνει η κακοκαιρία: Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη - Χαλάζι στα Τρίκαλα (pics+vid)

Κακοκαιρία: Προβλήματα δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το βράδυ της Πέμπτης (19/9) περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν στην Εσωτερική Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου.

Ο οδηγός του ενός οχήματος κατάφερε να βγει από το όχημά του, ενώ η γυναίκα οδηγός του έτερου οχήματος απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια πληρώματος περιπολικού της Άμεσης Δράσης που έσπευσε στο σημείο.

Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως το ύψος του νερού είχε μειωθεί και δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε άντληση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε επίσης το βίντεο που ακολουθεί από το thestival.gr

Ζευγάρι και σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία λόγω πλημμύρας

Δύο άτομα και ένας σκύλος εγκλωβίστηκαν σε μονοκατοικία στην Ευκαρπία, όταν λόγω της πλημμύρας κατέρρευσε τοίχος.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, οι οποίοι ξεκίνησαν αμέσως την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι και ο σκύλος είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε βίντεο από το seleo.gr

Προβλήματα από το χαλάζι στα Τρίκαλα

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στα ανατολικά του Νομού των Τρικάλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, επλήγησαν χωριά όπως η Ράξα, ενώ πολύ ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ την περιοχή της Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με τις καταγραφές, εκδηλώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση στο χωριό της Φανερωμένης και στις γύρω εκτάσεις, ενώ πολύ δυνατη ήταν η ένταση της βροχής στο κέντρο της Φαρκαδόνας και στα υπόλοιπα χωριά.


Στη Φανερωμένη οι κάτοικοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, με το χαλάζι να έχει σκεπάσεις δρόμους και καλλιέργειες. Εκτιμάται ότι η καταστροφή είναι μεγάλης έκτασης, καθώς το χαλάζι χτύπησε και σκέπασε και τα χωράφια. Μια πρώτη αυτοψία έχουν ήδη κάνει ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μεριβάκης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φανερωμένης, Άρης Κωστόπουλος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες

Η Ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε το βράδυ της Πέμπτης χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες κυρίως με βαμβάκι, καλαμπόκι και τριφύλλι.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές, το μέγεθος και η έκταση των οποίων θα εκτιμηθεί σήμερα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση.