ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Ακόμη μία «έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτήριο - Απομακρύνθηκαν 130 άτομα

Εξάρχεια: Ακόμη μία «έφοδος» της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτήριο - Απομακρύνθηκαν 130 άτομα

Περισσότεροι από 130 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πολλές οικογένειες, έχουν καταμετρηθεί έως τώρα στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, κοντά στο Κολωνάκι.

Η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά, ενώ τα άτομα αυτά μεταφέρονται με λεωφορεία στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη επί τέσσερα χρόνια, στεγαζόταν παλιά σχολείο. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος και για ναρκωτικά, χωρίς να έχει βρεθεί, όμως, κάτι.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση:

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτηρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτά.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε στα κτήρια της Αχαρνών Σύρο που αναζητείτο για βιασμό ανήλικης

Ένας Σύρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης, εντοπίστηκε μέσα σε ένα από τα υπό κατάληψη κτήρια που εκκενώθηκαν την Πέμπτη (19/09) από την αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομική ρεπόρτερ του Cnn Greece, Μίνα Καραμήτρου, η αστυνομική επιχείρηση εξελίχθηκε την Πέμπτη (19/09) για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ενός ακόμη κτηρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εντός του κτηρίου στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν: 90 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτηρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν: 179 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Όλοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στο νοσοκομείο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός - Στο πλευρό του η σύζυγός του

Θρίλερ σε πτήση: Επιβάτης τράβηξε το καζανάκι της τουαλέτας – Δείτε τι συνέβη (pics)