ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Απεργία: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας - Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών, κυρίως στη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί σήμερα Τετάρτη (02/08).

Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό σήμερα με την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο.

Το ραντεβού ΓΣΕΕ και ΕΚΑ για την προγραμματισμένη κινητοποίηση ήταν για τις 11.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ το οποίο έχει επίσης προκηρύξει εικοσιτετράωρη απεργία συγκεντρώθηκε στις 10:30 στα Προπύλαια και πραγματοποίησε τη δική του πορεία προς το Κοινοβούλιο.

Δείτε εικόνες από τις κινητοποιήσεις:

Την ώρα των κινητοποιήσεων προκλήθηκε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους γύρω από το κέντρο δρόμους καθώς έμειναν κλειστές η Βασιλίσσης Σοφίας, η Πανεπιστημίου και η Αμαλίας.

Μητσοτάκης: Απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

«Για ακόμη μια φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!»: το μήνυμα αυτό έστειλε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα πως «είναι καιρός να πάμε μπροστά».

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί! Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» γράφει ο πρωθυπουργός, και καταλήγει λέγοντας:

«Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».

«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

- Ακινητοποιημένοι είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

- Επίσης, ακινητοποιημένα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

- Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κυκλοφορούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

- Το τραμ λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Παράλληλα, χωρίς λεωφορεία έχει μείνει και η Θεσσαλονίκη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στις κινητοποιήσεις.

Δεμένα τα πλοία

Όσον αφορά στα δρομολόγια των πλοίων, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, παρότι η ΠΝΟ απέρριψε το αίτημα για απεργία.

Πάντως, η απεργία κρίθηκε παράνομη από το πρωτοδικείο Πειραιά, μετά από προσφυγή των ακτοοπλόων, ωστόσο τα σωματεία που την προκήρυξαν, τονίζουν ότι θα γίνει κανονικά και καλούν σε περιφρούρησή της.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Στην κήρυξη 24ωρης απεργίας προχώρησαν και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, από τις 6.00 π.μ. της Τετάρτης έως τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και Γραφεία Τύπου.

Εξαιρούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου που θα καλύψουν την απεργία και τις σχετικές εκδηλώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σειρήνες πολέμου ήχησαν σήμερα (02/10) σε όλη την χώρα - Δείτε γιατί

Η φωτογραφία που τρελαίνει το διαδίκτυο: Μπορείς να βρεις τη λεοπάρδαλη; (pics)

Σχετικές ειδήσεις