ΕΛΛΑΔΑ

«Έκρηξη» μεταναστευτικών ροών: Άλλες πέντε βάρκες το πρωί στη Μυτιλήνη

«Έκρηξη» μεταναστευτικών ροών: Άλλες πέντε βάρκες το πρωί στη Μυτιλήνη
Μόνο το Σεπτέμβρη εισήλθαν 10.258 άτομα στα κέντρα υποδοχής.
ΙΝ ΤΙΜΕ

Νέες αφίξεις μεταναστών σήμερα το πρωί στη Μυτιλήνη.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ Αιγαίου, έφτασαν συνολικά 5 βάρκες τις πρώτες πρωινές ώρες. Τρεις βάρκες έφτασαν στη Σκάλα Συκαμιάς με 143 πρόσφυγες και μετανάστες και άλλες δύο στην περιοχή του Αεροδρομίου με 48 άτομα. Χθες συνολικά είχαν φτάσει άλλα 213 άτομα σε ακτές της Μυτιλήνης.

Οι μεταναστευτικές ροές, όπως επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση της τάξεως των 200% μέσα σε διάστημα πέντε μηνών. Η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος 45.600 πρόσφυγες-μετανάστες από τους 77.400 συνολικά που εισήλθαν στην Ευρώπη από ολόκληρη τη Μεσόγειο. Έχουμε, λοιπόν, αφήσει κατά πολύ πίσω αθροιστικά την Ιταλία, την Ισπανία, τη Μάλτα και την Κύπρο. Μόνο το Σεπτέμβρη εισήλθαν 10.258 άτομα στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών.

Στην Άγκυρα ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Την Άγκυρα επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στο επίκεντρο της συνάντησής του με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό/προσφυγικό και η πορεία εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας του 2016, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Ρόδος - Λέκκας στο Newsbomb.gr: Θα υπάρξουν μετασεισμοί

Σχετικές ειδήσεις