ΕΛΛΑΔΑ

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Σύμης: «Κινδυνεύουμε με ξεσηκωμό των μεταναστών»

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Σύμης: «Κινδυνεύουμε με ξεσηκωμό των μεταναστών»
Στη Σύμη έχουν φθάσει 500 μετανάστες.
ΙΝ ΤΙΜΕ

«Την Κυριακή θα είναι 1.000 οι μετανάστες» προειδοποίησε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Κινδυνεύουμε με ξεσηκωμό των μεταναστών» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας για τους μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο ακριτικό νησί.

«Στη Σύμη έχουν φθάσει 500 μετανάστες. Οι 80 είναι κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα, σε ένα νησί 3.000 κατοίκων. Οι 420 περιφέρονται στο νησί ελεύθεροι, χωρίς να έχει γίνει καταγραφή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπακαλοδούκας, στη Σύμη βρίσκονταν τον τελευταίο ενάμιση μήνα 300 μετανάστες και την Πέμπτη έφθασαν ακόμη 198. «Φουσκωτές βάρκες έρχονται σε καθημερινή βάση σαν τουρίστες. Ανενόχλητοι περιφέρονται και κοιμούνται στον κεντρικό δρόμο μπορεί να χτυπηθούν από αμάξι. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πουθενά… Παρακαλάμε τους Τούρκους να δώσουν λύση, αν είναι δυνατόν» ξέσπασε ο δήμαρχος.

«Την Κυριακή θα είναι 1.000 οι μετανάστες. Μίλησα χθες με τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ και μου είπε «θα βρούμε λύση». Ποια είναι λύση; Οι ώρες περνάνε, οι ήμερες περνάνε, αυτοί οι άνθρωποι θα γίνουν επικίνδυνοι, έχουν παιδιά στο δρόμο, θα βραχούν αύριο μεθαύριο δεν έχω γιατρούς… Ντροπή για τους 3.100 ανθρώπους που μένουν σε ένα ακριτικό νησί να αδιαφορεί η πολιτεία» ανέφερε ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Αθήνα: Ποιους δρόμους να αποφύγετε

Σχετικές ειδήσεις