ΕΛΛΑΔΑ

Έκοψαν το δημοτικό φωτισμό για …οικονομία!

Έκοψαν το δημοτικό φωτισμό για …οικονομία!

Για λόγους …οικονομίας ο Δήμος Λέσβου έκοψε, σύμφωνα με καταγγελίες, το δημοτικό φωτισμό.

Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των επιχειρηματιών της Σκάλας Καλλονής. Οι επιχειρηματίες απέστειλαν σχετική επιστολή διαμαρτυρίας:

«Αξιότιμον Κύριο αντιδήμαρχο Ι.Βατό
Κύριε Αντιδήμαρχε σας αποστέλλω αυτήν εδώ την επιστολή εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής ‘καραβούλιαʼ πρώην Δήμου καλλονής δια να διαμαρτυρηθώ για την ξαφνική διακοπή ηλεκτροφωτισμού στην δημοτική οδό από Οικία Μιχαήλ Σαμίου εώς οικία Κων/νου καποδίστρια και kalloni village αφών Βαμβουκλή.(πρόκειται για όχι πάνω από 20 στύλους ΔΕΗ ) οι οποίοι είναι κατά μήκος της επαρχιακής οδού και η οποία είναι η κύρια αρτηρία για να μεταβεί κάποιος στο υπόλοιπο νησί (Άγρα, Μεσότοπος, Παράκοιλα, Ερεσσός κ.α)

Σας αναφέρω ότι στην περιοχή λειτουργούν δύο Ξενοδοχεία (kalloni village,kalloni bay apartments) και πλήθος ενοικιαζομένων δωματίων που λειτουργούν και τώρα το χειμώνα όπου διαμένουν έλληνες. Η περιοχή είναι ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ,διαβιούν 40 οικογένειες (βάσει απογραφής 2011) και αποτελούμε οικισμό.

Πληρώνουμε τα δημοτικά τέλη φωτισμού και τα ξενοδοχεία τα τέλη παρεπιδημούντων.(ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ)
Να σας ενημερώσω ότι τις πρώτες μέρες είχαμε σοβαρό τροχαίο ατύχημα λόγω σκότους και αν δεν λυθεί το θέμα θα έχουμε και άλλα πολλά τροχαία διότι είναι κύριος δρόμος με πολλή κίνηση.

Είχαμε κλοπές σε οικία και προσπάθεια εισβολής σε άλλες.
Απευθυνθήκαμε στον αξιότιμο κύριο Β. Γιαβάση που μας ανέφερε ότι όλα γίνονται δια λόγους οικονομίας και ότι αυτό εφαρμόζεται χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Κύριε Αντιδήμαρχε το παράδοξον του θέματος είναι ότι κάνοντας μία βόλτα το βράδυ στην περιοχή θα δείτε σε χωματόδρομους και σε μέρη απομακρυσμένα που δεν μένει κανείς να λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός και στην ΚΥΡΙΑ ΟΔΟ που συνδέει το υπόλοιπο νησί με συνεχή κυκλοφορία να μην λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.
Σας παρακαλούμε να λυθεί το θέμα άμεσα.

Υ.Γ Σημειώστε ότι σε λίγες μέρες στην περιοχή θα υποδεχτούμε τουρίστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Ο εκ των κατοίκων εκπρόσωπος»
Αλέξανδρος Κέλμαλης