ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος: Πέθανε η Μαρία Παλαιολόγου – Φύβγα

Θρήνος: Πέθανε η Μαρία Παλαιολόγου – Φύβγα

Καταγόταν από το Κλήμα Σκοπέλου και είχε μεταναστεύσει με τον σύζυγό της στην Αμερική.

Εξέχον και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος της ελληνικής κοινότητας στην Αμερική η Μαρία Παλαιολόγου – Φύβγα από το Κλήμα Σκοπέλου, έφυγε από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 85 ετών, αφήνοντας πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Η εκλιπούσα, ιδιαίτερα αγαπητή στην Αμερική, είχε γεννηθεί το 1934 στο Κλήμα Σκοπέλου και οι γονείς της ονομάζονταν Ευανθία και Παναγιώτης Παλαιολόγος.

Σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε με τον Βαρσαμά Φύβγα και μετά τον γάμο μετανάστευσαν με τον σύζυγό της στην Αμερική στήνοντας το σπιτικό τους στο Μοντγκόμερι, όπου μεγάλωσαν τα παιδιά τους Ευανθία, Γεώργιο, Ιωάννη και Παναγιώτα. Χρόνια αργότερα, λόγω της ασθένειας του συζύγου της, μετακόμισαν στο Gulf Breeze το 1975.

Ηταν πολύ πιστή, άνθρωπος της προσφοράς και αφοσιωμένη χριστιανή, ενώ προσέφερε πολλά ως εθελόντρια στην φιλόπτωχο ομάδα που δημιούργησαν φιλάνθρωπες γυναίκες από την Ελλάδα. Αγαπούσε τους ανθρώπους σαν να ήταν μέλη της οικογένειάς της, ήταν πολύ αγαπητή σε όλους και έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη στα εγγόνια της.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ελληνορθόδοξο ναό της Πενσακόλα, παρουσία πλήθους κόσμου και ομογενών οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη μιας γυναίκας με μεγαλείο ψυχής και υψηλό αίσθημα προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Πηγή: taxydromos.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδια στον Περισσό πριν από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Ξάνθη: Διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

Μάρω Κοντού: Αυτά είναι τα περιουσιακά της στοιχεία

Σχετικές ειδήσεις