ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ απειλεί Ερντογάν: Θα καταστρέψω ολοσχερώς την Τουρκία αν ξεπεράσεις τα όρια στη Συρία

Τραμπ απειλεί Ερντογάν: Θα καταστρέψω ολοσχερώς την Τουρκία αν ξεπεράσεις τα όρια στη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» για εισβολή των Τούρκων αλλά έσπευσε να στείλει αυστηρό μήνυμα στον «σουλτάνο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και να τερματίσει τη συμμαχία με τους Κούρδους, δέχτηκε σφοδρά πυρά στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Ο ίδιος έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές του μέσω Twitter, απειλώντας ευθέως τον Ταγίπ Ερντογάν για ολοκληρωτική καταστροφή, αν ξεπεράσει τα όρια.

«Έχω εκλεγεί για να βγάλω τη χώρα από αυτούς τους γελοίους ατελείωτους πολέμους», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι ο στρατός των ΗΠΑ «λειτουργεί προς όφελος λαών που δεν συμπαθούν καν τις ΗΠΑ».

Παράλληλα, διαφώνησε με όσους ισχυρίζονται ότι η απόφασή του ωφελεί τους αντιπάλους των ΗΠΑ. «Οι δύο πιο δυσαρεστημένες χώρες με αυτήν την κίνηση είναι η Ρωσία και η Κίνα, γιατί τους αρέσει να μας βλέπουν μπλοκαρισμένους και να ξοδεύουμε εκατομμύρια δολάρια για να απεμπλακούμε».

Ο Τραμπ επαίνεσε την πολιτική του στο θέμα, λέγοντας πως παρέλαβε τον αμερικανικό στρατό εξαντλημένο, ενώ τώρα είναι ισχυρότερος από ποτέ.

«Οι ατελείωτοι, γελοίοι πόλεμοι έχουν τελειώσει. Επικεντρωνόμαστε στη μεγάλη εικόνα γνωρίζοντας ότι μπορούμε πάντα να πάμε πίσω και να τους διαλύσουμε. Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν, εάν η Τουρκία κάνει κάτι που εγώ, με τη μεγάλη και ασύγκριτη σοφία μου, θεωρήσω ότι είναι εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ: