ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα από την επέλαση του χιονιά

Προβλήματα από την επέλαση του χιονιά

Έναν νεκρό σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό, δεκάδες εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες σε αυτοκίνητα και διακοπές κυκλοφορίας σε αρκετούς επαρχιακούς δρόμους, έφερε ο χιονιάς που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα μας.

Το απόγευμα την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 65χρονος οδηγός στην Εγνατία Οδό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιά, στο ύψος της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο άτυχος άνδρας, οδηγός ΙΧ και να τραυματιστούν ελαφρά δύο άτομα.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες οδηγοί και επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί από τα χιόνια μέσα στα αυτοκίνητά τους, έξω από την πόλη της Κοζάνης.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό μεταξύ του Κοίλων και του Καλαμιάς Κοζάνης και με κατεύθυνση προς Γρεβενά, πραγματοποιείται μέσω της ενωτικής οδού Κοίλων - Βατερού.

Στο συγκεκριμένο τμήμα της επαρχιακής οδού έχουν εγκλωβιστεί δεκάδες οχήματα, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σήμανση στους δρόμους δεν είναι επαρκής. Αστυνομικοί και πυροσβέστες προσπαθούν να διευκολύνουν τους οδηγούς, συνεργεία της περιφέρειας με μηχανήματα ρίχνουν αλάτι στους δρόμους, ενώ, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, κανένας από τους εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες δεν κινδυνεύει.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων, σ' ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται με αλυσίδες.

Προβλήματα και στη Φθιώτιδα

Διεκόπη, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα, από το 12ο χιλιόμετρο. Περιπολικά της αστυνομίας έχουν απαγορεύσει την άνοδο των οχημάτων προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα για να δοθεί η δυνατότητα στα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν το χιόνι από το δρόμο και παράλληλα να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό ορισμένων αυτοκινήτων που έχουν ακινητοποιηθεί στο ρεύμα καθόδου προς Λαμία.

Η έντονη χιονόπτωση λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ακινητοποίησε όσα Ι.Χ. δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες αλλά και βαριά φορτηγά με συνέπεια να δημιουργηθεί πρόβλημα και στα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Το πλέον επικίνδυνο τμήμα του δρόμου είναι από το 12ο έως το 22 χλμ όπου εκτός από την χιονόπτωση, οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψει το οδόστρωμα σε... πίστα πατινάζ.