ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στην Εντατική 5χρονο κοριτσάκι μετά από τροχαίο - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Κρήτη: Στην Εντατική 5χρονο κοριτσάκι μετά από τροχαίο - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή (13/10) στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και σ' αυτό έχασε τη ζωή της μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Έναν ακόμα νεκρό στην άσφαλτο «μετράει» η Κρήτη, καθώς μέσα στο 2019 έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, 52 άνθρωποι.

Στο δυστύχημα της Κυριακής, ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα τα οποία συγκρούστηκαν μετωπικά, στο ύψος της Σκαλέτας Ρεθύμνου.

Από το ένα όχημα ανασύρθηκε νεκρή μια 80χρονη γυναίκα ενώ πέντε ακόμα άτομα νοσηλεύονται τραυματισμένα στο ΠΑΓΝΗ και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Μάχη για ζωή της δίνει 5χρονη

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ένα 5χρονο κορίτσι που επέβαινε σε ένα από τα οχήματα.

Το παιδί, σύμφωνα με το neakriti.gr, είναι πολυτραυματίας και μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΠΑΓΝΗ, κ. Φανιουργιάκη: «Το 5χρονο μετά τη χειρουργική επέμβαση νοσηλεύεται στην ΜΕΘ Παίδων, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, διασωληνώμενο και σε καταστολή. Στην επέμβαση που υποβλήθηκε και ολοκληρώθηκε το αργά το βράδυ της Κυριακής, ενεπλάκησαν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων».

Η μικρότερη αδερφή της 5χρονης φέρει κατάγματα, ωστόσο δε διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, ενώ και η μητέρα των παιδιών νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως σημειώνει ο κ. Φανουργιάκης, το κοριτσάκι (2,5 ετών) νοσηλεύεται στην Παιδοχειρουργική Κλινική. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω περιστατικό αντιμετωπίζεται «συντηρητικά», και παραμένει στα ΤΕπ και συγκεκριμένα στη βραχεία νοσηλεία.

Στο χειρουργείο, πάντως, εισήχθη και η 56χρονη γυναίκα που επέβαινε στο έτερο εμπλεκόμενο αυτοκίνητο, και η οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Εξάλλου, στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται ο σύζυγός της, ο οποίος, πάντως, είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το τροχαίο στην gallery που ακολουθεί:

Έτσι συνέβη το τραγικό τροχαίο

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 10:30 το πρωί χθες Κυριακή, επί της εθνικής οδού (ΒΟΑΚ), στο ύψος της Σκαλέτας. Στο συμβάν ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Ι.Χ., το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα - και στο οποίο επέβαιναν οι δύο κόρες της ηλικίας 2,5 και 5 ετών - συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ανδρόγυνο (αμφότεροι ηλικίας 56 ετών), ένας 55χρονος άνδρας και η 80χρονη μητέρα τού τελευταίου.

Τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά με τραγικό αποτέλεσμα: Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα η 80χρονη γυναίκα.

Στο σημείο του συμβάντος μετέβησαν τάχιστα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, προκειμένου να παραλάβουν τους τραυματίες. Εξάλλου, κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να προβεί στον απεγκλωβισμό κάποιων εκ των τραυματιών που «παγιδεύτηκαν» μέσα στα οχήματα.

Πηγή: Neakriti.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έφτασαν στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας οι δυνάμεις του Άσαντ

Αναδρομικά: Έρχεται η πρώτη δόση - Ποιοι και πόσα θα πάρουν (vid)

Σχετικές ειδήσεις