ΕΛΛΑΔΑ

Ύψιστη τιμή για τον Παντελή Μπούμπουρα από τον Αρχιεπίσκοπο

Ύψιστη τιμή για τον Παντελή Μπούμπουρα από τον Αρχιεπίσκοπο

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, τελέστηκαν την Παρασκευή (11/10) τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ο Άγιος Παντελεήμων» στα Πατήσια, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τίμησε τον επιχειρηματία, Παντελή Μπούμπουρα για την προσφορά του στο έργο της Αρχιεπισκοπής (απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανώτατη τιμή ευεργέτη).

Επίσης, τον ευχαρίστησε όπως και όλη την οικογένεια Μπούμπουρα - που παραβρέθηκε σύσσωμη στα εγκαίνια - για τη μεγάλη προσφορά της, ώστε να έρθει εις πέρας αυτό το σημαντικό έργο.

Ο Μακαριώτατος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επενδύσεις, σχολιάζοντας: «Στο χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στα παιδιά μας. Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και όταν υπάρχει είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας λοιπόν νωρίς, η οικογένεια και η εκκλησία, είναι ότι καλύτερο. Επένδυση στην ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στα γράμματα, στις λεπτές πτυχές που συγκινείται η ψυχή, στη μουσική παιδεία».

Απευθυνόμενος στον κ. Παντελή Μπούμπουρα που αποδεικνύει πως δεν προσφέρει μόνο στον αθλητισμό αλλά όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, ο Μακαριώτατος τόνισε: «Ο Θεός με ένα τρόπο που μόνο αυτός ξέρει στέλνει τους ανθρώπους εκείνους που ανοίγουν τις πόρτες. Σε όλο αυτό το έργο, την πόρτα την άνοιξε ο κ. Μπούμπουρας και δημιουργήθηκε αυτό το μικρό θαύμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ανέλαβε όλο αυτό το έργο και στην οικογένεια του, οι οποίοι αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την προσφορά».