ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια νύχτα στη Σάμο: Μαχαιρώματα, ξύλο, φωτιές και τραυματίες - Κλειστά τα σχολεία

Άγρια νύχτα στη Σάμο: Μαχαιρώματα, ξύλο, φωτιές και τραυματίες - Κλειστά τα σχολεία
AP Photo

Στις φλόγες παραδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου .

Ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Σάμου κάηκε από τη φωτιά που ξεκίνησε μετά από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτικών ομάδων.

Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντικών ομάδων, ενώ χιλιάδες αιτούντες άσυλο μετακινήθηκαν σε παρακείμενους στο ΚΥΤ ανοιχτούς χώρους αλλά και μέσα στην πόλη.

Σε σύσκεψη των τοπικών Αρχών στο δημαρχείο της Σάμου αμέσως μετά το σβήσιμο της φωτιάς αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση αποσυμφόρηση της Σάμου, αφού χιλιάδες αιτούντες άσυλο δεν έχουν σήμερα πού να μείνουν. Με απόφαση του δημάρχου Σάμου τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διέμεναν μέχρι χθες το βράδυ, σε υποδομές για 650 φιλοξενουμένους, περί τα 5.700 άτομα.

«Μάχη» στο κέντρο της πόλης

Νωρίτερα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, πλησίον του δημοτικού κήπου, ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύρους. Στη συμπλοκή βγήκαν και μαχαίρια.

Δείτε βίντεο από το επεισόδιο:

Από τη συμπλοκή υπήρξαν τρεις τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σάμου. Ο ένας σε σοβαρότερη κατάσταση ενώ οι άλλοι δύο ελαφρά. Οι άλλοι δύο άνδρες που φέρεται να έχουν εμπλακεί στο επεισόδιο τράπηκαν σε φυγή. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Λίγα λεπτά μετά τη συμπλοκή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, προκλήθηκαν επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου διαμένοντες κουβαλώντας καδρόνια άρχισαν να εξέρχονται του Κέντρου Υποδοχής, με αποτέλεσμα δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρήσουν στη ρίψη χημικών για την αποκατάσταση της τάξης.

Μεγάλη πυρκαγια στο ΚΥΤ

Τα γεγονότα κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 22:00 το βράδυ. Οι διαμένοντες του ΚΥΤ άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και κινήθηκαν προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου.

Στη 01:00 τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες στη δομή.

Να σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα, περί τα 6.300 άτομα

Από την πλευρά τους, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν προσπάθειες να δώσουν ρεύμα στο ΚΥΤ και σε γειτονικές περιοχές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Κλειστά σχολεία στο νησί

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων γεγονότων που σημειώθηκαν στην πόλη της Σάμου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων Α/θμιας και Β/ μιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και ο αντιδήμαρχος, Βαγγέλης Καρράς.

Με πληροφορίες από samos24.gr, samoiakovima

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκρός 25χρονος - Καταπλακώθηκε από δένδρο

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε από φαγητό