ΕΛΛΑΔΑ

Παγκόσμιος τρόμος: Δραπέτευσαν 100 τζιχαντιστές – «Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα

Παγκόσμιος τρόμος: Δραπέτευσαν 100 τζιχαντιστές – «Κόκκινος» συναγερμός στην Ελλάδα
AP

Έτοιμοι να κινηθούν προς τη Δύση οι φανατικοί ισλαμιστές - Τι φοβούνται οι Αρχές σε όλο τον κόσμο

Περισσότεροι από 100 αιχμάλωτοι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους έχουν δραπετεύσει στη Συρία έπειτα την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός τους είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 100. Δεν ξέρουμε που βρίσκονται», δήλωσε ο Τζέφρι στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Σχεδόν όλες οι φυλακές που φρουρούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) είναι ακόμα προστατευμένες», πρόσθεσε

«Παρακολουθούμε την κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξακολουθούμε να έχουμε ανθρώπους στη Συρία που εργάζονται μαζί με το SDF και μια από τις προτεραιότητες είναι αυτές οι φυλακές», δήλωσε.

Συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, καθώς από τους βομβαρδισμούς φυλακών όπου κρατούνταν τζιχαντιστές έχει δημιουργηθεί ανησυχία για ενδεχόμενο πέρασμά τους από τη χώρα μας.

η Ελληνική Αστυνομία προγραμματίζει μία μεγάλη άσκηση για τον εντοπισμό τζιχαντιστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα ή ίσως βρίσκονται στην Ελλάδα. Στην συγκεκριμένη άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υπεύθυνοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σημειώνεται η εν λόγω άσκηση δεν έχει ως στόχο μόνο τον εντοπισμό τζιχαντιστών που έρχονται στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, αλλά το πώς θα μπορούν να αντιμετωπιστούν και κρίσεις που μπορεί να εκδηλωθούν είτε στη νησιωτική χώρα είτε στην ηπειρωτική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr