ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικά χαμόγελα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Πειραιά

Παιδικά χαμόγελα στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, στο δημοτικό κινηματογράφο «Σινεάκ».


Τη γιορτή που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, διοργάνωσαν για πρώτη φορά από κοινού, οι Πρόεδροι και των έξι Σωματείων εργαζομένων στο Δήμο.

Οι μικροί Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας με κινητά παιχνίδια, κάνοντας ασκήσεις ισορροπίας, διαπέραση εμποδίων, ζωγραφίζοντας, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που λικνίστηκαν σε ρυθμούς dance και Aerobic. Στην συνέχεια μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν, με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, την αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών.

Στο τέλος της γιορτής, ο Δήμος Πειραιά προσέφερε δωροεπιταγή στα παιδιά όλων των εργαζομένων του Δήμου, αξίας 80 ευρώ, χορηγία του Ο.Λ.Π.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Χρόνια πολλά παιδιά. Ζήτω ο Πειραιάς. Σήμερα κάναμε μια καινοτομία. Βάλαμε τα παιδιά μπροστά και τους μεγαλύτερους πίσω. Γιατί για να πάει μπροστά ο Πειραιάς και η Ελλάδα, πρέπει να μπουν μπροστά οι νεότερες γενιές και όλοι μαζί να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά του Πειραιά και της Ελλάδας.

Να ευχαριστήσω τους γονείς σας, που είναι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, οι οποίοι είναι σπουδαίοι άνθρωποι, σπουδαίοι οικογενειάρχες και καλοί Πειραιώτες. Το πρώτο που πρέπει να μας χαρακτηρίζει στην καθημερινή μας ζωή, είναι η αγάπη για τη γειτονιά μας, για την πόλη μας και για την πατρίδα μας.

Κάναμε λοιπόν από την πρώτη στιγμή μια συμμαχία :Δημοτική Αρχή –Εργαζόμενοι και Δημότες. Είπαμε να ενωθούμε όλοι μαζί για να δουλέψουμε για τα παιδιά μας.

Ένα Δήμαρχο τον βολεύει να υπάρχουν έξι ή και δέκα Σωματεία, αλλά επειδή με τους εργαζόμενους δεν μας χωρίζει τίποτα, αλλά μας ενώνει η αγάπη για τον Πειραιά, τους παρακαλούμε τα έξι Σωματεία να γίνουν ένα Σωματείο. Έτσι, θα γίνουν πιο ισχυροί και θα διεκδικούν τα δικαιώματά τους πιο δυνατά και πιο ισχυρά.

Μας έχουν πάρει, εδώ και πολλές δεκαετίες, από τον Πειραιά το λιμάνι μας. Τι σημαίνει Πειραιάς; Σημαίνει θάλασσα, λιμάνι. Σημαίνει Ολυμπιακός, σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει αγάπη, σημαίνει γειτονιά. Διεκδικούμε λοιπόν το λιμάνι μας να το πάρουμε πίσω από την κεντρική κυβέρνηση. Μέχρι να το πάρουμε πίσω όμως, διεκδικούμε το μέγιστο.

Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Ο.Λ.Π. που μέχρι το θεσμικό πλαίσιο να αλλάξει και το λιμάνι να ανήκει στο Δήμο του Πειραιά, χορηγεί από μια δωροεπιταγή, αξίας 80 ευρώ, για το κάθε παιδί του εργαζόμενου στο Δήμο, αλλά και για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών. Είναι νομίζω ένα πολύ καλό ποσό, για να έχει το κάθε παιδί από το Δήμο του Πειραιά, ένα πολύ καλό δώρο. Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Π κ. Ανωμερίτη που ανταποκρίθηκε σε αυτή την επιθυμία μας και την πίεση.

Χρόνια πολλά. Να είστε καλά και να χαμογελάτε. Οι δυσκολίες περνάνε με χαμόγελο. Με πίστη και αισιοδοξία που την αντλούμε κοιτάζοντας τα παιδιά μας στα μάτια και δίνοντας το λόγο της τιμής μας, ότι εμείς θα γίνουμε καλύτεροι για να τους δώσουμε έναν Πειραιά πιο ανθρώπινο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής κ. Δ. Καρύδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Σ. Σπυρίδων, οι Αντιδήμαρχοι: Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Α. Κάρλες, Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος κ. Γ. Δαβάκης, Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Ε. Σαρρή, Πρασίνου και Κηποτεχνίας κ. Γ. Βοιδονικόλας, Νέων Τεχνολογιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Σ. Ευσταθόπουλος, Οδοποιίας-Ηλεκτρολογικού κ. Π. Πουλικαράκος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καθαριότητας κ. Η. Κατσαφάδος και Δημοτικοί Σύμβουλοι.