ΕΛΛΑΔΑ

Προχωρά ξανά η κατασκευή του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας

Προχωρά ξανά η κατασκευή του δρόμου Λάρισας – Καρδίτσας

Ένα έργο πνοής για τη Θεσσαλία προχωρά και πάλι κανονικά μετά τις καθυστερήσεις που προέκυψαν λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η κατασκευή της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας μετά και τις τελευταίες πιστώσεις 1.764.284,69 που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, προχωρά πλέον κανονικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός «με την καταβολή από μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας των πιστώσεων για τις απαλλοτριώσεις, ξεμπλοκάρει η ολοκλήρωση της κατασκευής της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας. Παρότι παραλάβαμε τμήματα του έργου αυτού βαλτωμένα και ναρκοθετημένα, καταφέραμε με τις υπηρεσίες μας να κάνουμε ότι δεν έκανε η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια.

Πλέον οι πιστώσεις για απαλλοτριώσεις υπάρχουν και το έργο μπορεί να συνεχιστεί κανονικά», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ποσό των 831.000 ευρώ για το υποέργο «Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Λάρισας – Καρδίτσας – Τμήμα από Ελευθερές ως Ιτέα» στα πλαίσια του ΕΣΠΑ. Παράλληλα άμεσα καταβάλλονται άλλα 933.284,69 ευρώ για το υποέργο «Απαλλοτριώσεις για την κατασκευή Τμήματος της Επ. Οδού Λάρισας – Καρδίτσας Τμήμα από τέλος παράκαμψης Μαυροβουνίου έως αρχή παράκαμψης Ελευθερών».