ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά το μαχαίρωμα του 15χρονου μέσα στο σχολείο

Αμαλιάδα: Βίντεο - ντοκουμέντο μετά το μαχαίρωμα του 15χρονου μέσα στο σχολείο
ΑΝΤ1

Την ώρα που ο 16χρονος δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/10), στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαλιάδας.

Το βίντεο - ντοκουμέντο, αποτυπώνει το χώρο στις τουαλέτες του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας, λίγο μετά το αιματηρό περιστατικό με θύμα έναν 15χρονο μαθητή.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε ο νεαρός με ανοιχτήρι για μπύρες, συμμαθητές του τον μετέφεραν άμεσα στο χώρο των τουαλετών για να ξεπλύνει τις πληγές και να σκουπίσει το αίμα.

Δείτε τις εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί:

Εν τω μεταξύ, τον εισαγγελέα Αμαλιάδας προσήχθη το πρωί της Παρασκευής ο 16χρονος καθ’ ομολογία δράστης της επίθεσης στον 15χρονο συμμαθητή του.

Δείτε τον 16χρονο δράστη στη gallery που ακολουθεί:

«Για τα μάτια μιας κοπέλας»

«Πάγωσαν» όσοι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να διαχειριστούν τα όσα συνέβησαν στον προαύλιο χώρου του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Espresso, μαθητές που βρίσκονταν παρόντες κα είδαν τον 16χρονο να μαχαιρώνει τον 15χρονο άρχισαν έντρομα να ουρλιάζουν και να καλούν σε βοήθεια. Στο σημείο άρχισαν να φτάνουν αλλόφρονες οι καθηγητές, ενώ ο ανήλικος δράστης έφυγε, αφήνοντας τον 15χρονο αιμόφυρτο στο προαύλιο του σχολείου και τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όλα έγιναν για… τα «μάτια» μιας κοπέλας και επρόκειτο για τη συνέχεια ενός καβγά που είχαν τα δύο παιδιά σε ένα πάρτι το προηγούμενο Σάββατο (26/10).

Ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε αμέσως την Αστυνομία, η οποία λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε στο σχολικό συγκρότημα και προχώρησε στη λήψη καταθέσεων σχετικά με το περιστατικό. Ο 15χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών.

Τι υποστηρίζει το θύμα

«Ήρθε πισώπλατα να μου ρίξει μπουνιά στο πρόσωπο και όπως έκανα το πρόσωπό μου έτσι, μου έριξε δύο μαχαιριές στην πλάτη και στον ώμο… Είχαμε τσακωθεί πριν, για άλλο λόγο και καλά είχα πειράξει κάποιον εγώ…» είπε στην κάμερα του ANT1 το θύμα, λίγο μετά τον τραυματισμό το.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του 15χρονου:

«Είχαμε ενημερώσει την Αστυνομία»

Σύμφωνα πάντως, με τα όσα είπε ο αδερφός του 15χρονου τραυματία, στο Open, μετά από παλιότερο καβγά, είχε ενημερωθεί και η Αστυνομία, χωρίς δυστυχώς, να κάνει κάτι.

«Τον μαχαίρωσε πισώπλατα και στη συνέχεια πήγε να τον μαχαιρώσει και στο πρόσωπο αλλά ο αδερφός μου πρόλαβε και έβαλε τα χέρια του. Δε είναι η πρώτη φορά που χτυπούν τον αδερφό μου, έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί αρκετές φορές αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα», είπε ο αδερφός του 15χρονου.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό ρεπορτάζ της Espresso, συμμαθητές του 16χρονου υποστηρίζουν ότι εμφανίζεται καθημερινά στο σχολείο με ύφος νταή στο σχολείο και τρομοκρατεί άλλα παιδιά, ενώ φέρεται να ανήκει και σε ομάδα εξωσχολικών ατόμων που θέλει να έχει τον έλεγχο.

Το χρονικό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (31/10) στον προαύλιο χρώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας, όταν ο 16χρονος φέρεται να τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον 15χρονο στον αγκώνα και στο ώμο κατά την διάρκεια διαπληκτισμού.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο ανήλικος δράστης χρησιμοποίησε ως «όπλο» ένα… ανοιχτήρι για μπύρες και αναψυκτικά.

amaliada.jpg
Αμαλιάδα: Με ανοιχτήρι επιτέθηκε ο 16χρονος στον συμμαθητή του μέσα στο σχολείοilialive.gr

Μάλιστα, κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, στους οποίους προσήλθε αυτοβούλως, ο 16χρονος δήλωσε ότι οι δύο νεαροί είχαν έντονη λογομαχία τις τελευταίες ημέρες, σε συνέχεια προηγούμενου επεισοδίου.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή (01/11) στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το σοκαριστικό συμβάν σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες - ΣΟΚ: Δείτε πώς κάνουν crash test τα παιδικά καθίσματα

Αποκαλύψεις - ΣΟΚ για την οικογενειακή τραγωδία στα Μέγαρα: Έτσι σκότωσε τον κουνιάδο του