ΕΛΛΑΔΑ

Σπαραγμός στην Εύβοια: Πέθανε 16χρονη μαθήτρια

Σπαραγμός στην Εύβοια: Πέθανε 16χρονη μαθήτρια
ΙΝ ΤΙΜΕ

Θρήνος για την 16χρονη μαθήτρια, η οποία αν και το πάλεψε με θάρρος, δεν κατόρθωσε να βγει νικήτρια από την σπάνια ασθένειά της

Το γεγονός που βύθισε στο πένθος την Νέα Αρτάκη Ευβοίας σκόρπισε βαθιά θλίψη και στην πατραϊκή κοινωνία καθώς το άτυχο κορίτσι είχε στενούς συγγενικούς δεσμούς με την περιοχή. Η μητέρα της, έζησε και εργάστηκε πολλά χρόνια στην Πάτρα και διατηρεί στενούς οικογενειακούς δεσμούς, καθώς στην πόλη ζουν η μητέρα, η γιαγιά και ο αδερφός της.

Οι γονείς έμελλε να βιώσουν την πιο σκληρή δοκιμασία, της ξαφνικής ασθένειας της μεγαλύτερης κόρης τους. Ήταν άοκνες προσπάθειες των γιατρών στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Ελπίδα» για να αντιμετωπίσουν την σπάνια πάθηση (Απλαστική Αναιμία) που προσέβαλε την αδικοχαμένη μαθήτρια.

kipucxcwkm5dbfea64379a5.jpg

Υπεβλήθη σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στις 21 Μαίου και σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν μία από τις πιο επιτυχείς που έγιναν ποτέ. Γύρισε σπίτι της, στις 29 μέρες.

Δυστυχώς, που να φανταστεί ότι ο πονοκέφαλος που ένιωθε μόλις έξι μέρες μετά, ήταν τα πρώτα σημάδια του Σύνδρομου του Ξενιστή, όταν το DNA του μοσχεύματος κάνει επίθεση στο άτομο που δέχεται το μόσχευμα.

Έδωσε μάχη 106 ημερών νοσηλείας στο «Ελπίδα» και μετά από έναν τιτάνιο αγώνα, στις 10 Οκτωβρίου 2019, η καρδιά της κουράστηκε και σταμάτησε να χτυπά, αναζητώντας την αιώνια γαλήνη.

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη, thebest.gr

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στη Χίο: Φορτηγάκι παρέσυρε και σκότωσε 2χρονο προσφυγόπουλο

Σχετικές ειδήσεις