ΕΛΛΑΔΑ

Διαβατά: Διαμαρτυρία κατοίκων για την άφιξη προσφύγων και μεταναστών (pics+vids)

Διαβατά: Διαμαρτυρία κατοίκων για την άφιξη προσφύγων και μεταναστών (pics+vids)
In Τime

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που, όπως υποστηρίζουν, έχουν δημιουργηθεί από την άφιξη προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.

Οι κάτοικοι έκλεισαν την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Κιλκίς και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο για να εμποδίσουν την προσέγγιση των συγκεντρωμένων στη δομή, οι οποίοι ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του κέντρου φιλοξενίας, περισσότερη αστυνόμευση και επαρκή φωτισμό στην περιοχή.

Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι συγκεντρωμένοι αποχωρήσαν μετά από λίγη ώρα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι η συγκέντρωση ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να επιλυθούν ζητήματα.

Το πρώτο, όπως είπε, είναι να μπει ένα δρομολόγιο από την πλευρά του ΟΑΣΘ, από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, δηλαδή από την ανοιχτή δομή, με τερματικό σταθμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.

Το δεύτερο θέμα αφορά, όπως είπε ο δήμαρχος, «στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση» και το τρίτο στο να φωταγωγηθεί καλύτερα η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης –Κιλκίς στο συγκεκριμένο σημείο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

Βίντεο από thesstoday.gr