ΕΛΛΑΔΑ

Τον Απρίλιο του 2020 θα δικαστούν οι δύο ανήλικοι με το ψεύτικο όπλο και το μαχαίρι

Τον Απρίλιο του 2020 θα δικαστούν οι δύο ανήλικοι με το ψεύτικο όπλο και το μαχαίρι

«Κανένας συμβιβασμός στο σχολικό χώρο και την προστασία των παιδιών» η αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, δια στόματος Σοφίας Ζαχαράκη.

Στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων παραπέμφθηκαν την Πέμπτη (14/11), να δικαστούν στις 29 Απριλίου οι δυο μαθητές, που συνελήφθησαν για την υπόθεση με το όπλο στο ΕΠΑΛ Μοιρών.

Ο 15χρονος θα δικαστεί με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και απειλής κατ' εξακολούθηση και ο 17χρονος για παράνομη οπλοφορία και παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του 15χρονου, η παρεξήγηση που έγινε αφορμή να «βγει» το όπλο είχε να κάνει «με τα χωριά»!

Ο ίδιος έκανε λόγο για εξαιρετικό παιδί από εξαιρετική οικογένεια, που δεχόταν τις προηγούμενες ημέρες μπούλινγκ από τον συμμαθητή που φέρεται να απειλήθηκε. Όπως υποστήριξε, το πιστόλι - ρέπλικα το βρήκε σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 15χρονος πήγε το πρωί της Τετάρτης στο σχολείο και πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα ζήτησε από το άλλο παιδί να πάνε κάπου απόμερα. Φέρεται να έβγαλε το όπλο και να το «κόλλησε» στο στομάχι του άλλου παιδιού, που φέρεται να γέλασε και να είπε «με αυτό θα με απειλήσεις;».

Στη συνέχεια ο 15χρονος, όπως ισχυρίζεται, έδωσε το όπλο στον 17χρονο, ο οποίος και το έθαψε σε κάποιο χωράφι. Εκεί βρέθηκε από τους αστυνομικούς, που οδηγήθηκαν από την ομολογία του μαθητή της Α. Λυκείου. Στο σημείο που βρέθηκε το όπλο υπήρχε επίσης θαμμένο ένα μαχαίρι, ενώ μικρότερο μαχαίρι βρέθηκε στην κατοχή του 17χρονου.

«Κανένας συμβιβασμός»

«Όταν μιλάμε για το σχολικό χώρο, όταν μιλάμε για την προστασία του παιδιού, δεν κάνουμε κανένα συμβιβασμό!». Κατηγορηματική ήταν η δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη, που κλήθηκε, στο περιθώριο της παρουσίας της στο Ηράκλειο, να σχολιάσει την υπόθεση

Η κ. Ζαχαράκη συνέχισε λέγοντας: «Θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί. Ξέρω ότι το σχολειο αντέδρασε άμεσα. Πήρα από χθες την ενημέρωση και από το σχολείο και από τον κ. Καρτσωνάκη Ξέρω ότι έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν. Αντιλαμβάνομαι ότι πλέον η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη θα κάνουν το έργο τους.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα παιδιά να είναι προστατευμενα στο χώρο του σχολείου, να γίνονται οι εφημερίες με τον πιο προσεκτικό τρόπο - έστειλα και μια σχετική εγκύκλιο τις προηγούμενες ημέρες. Ακούτε πολλά συμβάντα στην Ελλάδα. Να ξέρετε ότι το Υπουργείο Παιδείας κεντρικά θα αγγίξει τα ζητήματα προστασίας του παιδιού, τα ζητήματα βίας που έχουμε δει, τα ζητήματα εξαρτήσεων».

Κατά την Υφυπουργό Παιδείας αυτό που είναι σημαντικό είναι «να μιλήσουμε στο παιδί, για μια εποχή που αλλάζει. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Δεν πρέπει να φοβόμαστε το διάλογο και την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων».

Όπως επεσήμανε, ήδη στο σχολείο μετέβησαν ψυχολόγοι, προκειμένου να γίνει συζήτηση με τη σχολική μονάδα «έτσι ώστε να ενδυναμωσουμε τα παιδιά. Ο ρόλος μας είναι εκεί· να δημιουργήσουμε την ασπίδα στα παιδιά, έτσι ώστε τις προκλήσεις να τις αντιμετωπίσουν με δύναμη και αντίσταση».

Πηγή: cretalive.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικές προβλέψεις για την Ελλάδα: Η έρευνα που τρομάζει

Τραγωδία: Αθλήτρια σκοτώθηκε στην προπόνηση

Σχετικές ειδήσεις