ΕΛΛΑΔΑ

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο Εφραίμ

Στην Αθήνα μεταφέρεται ο Εφραίμ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ φέρεται να εξέφρασε την πρόθεση του να παραδοθεί στις αρχές, μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, βάση του οποίου κρίθηκε προφυλακιστέος πριν λίγες ημέρες.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ έφυγε από την Χαλκιδική περίπου στις 13:30 το μεσημέρι και μεταβαίνει στην Αθήνα , συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου, αφού περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, να μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του.

Στο μεταξύ με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε συναντήθηκε σήμερα ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου αντί για τις φυλακές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει ότι οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.

Παράλληλα, στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές πιστών (μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ.), Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Διαβάστε ακόμη:

Διευκρινίσεις Τέντε για τη σύλληψη του Εφραίμ

«Το ποινικο - νομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις»