ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία - Προσοχή τις επόμενες ώρες

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία - Προσοχή τις επόμενες ώρες
In Τime

Καιρός: Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται μεγάλο μέρος της χώρας - «Βούλιαξαν» δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος - Φτάνει στην Αττική τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που έπληξε με καταρρακτώδεις βροχές την δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο αναμένεται τις επόμενες ώρες να φτάσει και στην Αττική.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα πλήξουν τη χώρα όπως προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (19/11).

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

ΠΕΜΠΤΗ (21/11)

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Δειτε παρακάτω πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε την πρόγνωση του καιρού και από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

Σοβαρές πλημμύρες στον Πύργο

Σοβαρά προβλήματα σε αρκετά σημεία της πόλης του Πύργου, έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες σε σπίτια, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί πάρα πολλοί δρόμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, στον κεντρικό δρόμο του Λαμπετίου, ο οποίος έχει πλημμυρίσει έχουν εγκλωβιστεί οχήματα. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στης Αστυνομίας.

Εικόνες Αποκάλυψης στη Μεσσηνία

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (20/11) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενεργοποίησε άμεσα το μηχανισμό του Σχεδίου «Ξενοκράτης» προκειμένου να διασφαλιστεί η ζωή και η περιουσία των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Χαρακτηριστική της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι η εικόνα στον κάμπο της Μεσσηνίας, ο οποίος «πνίγηκε» από χείμαρρο και την οποία κατέγραψε το εναέριο βίντεο της UP Stories:

«Βούλιαξε» η Ζάκυνθος από την κακοκαιρία

Αρκετά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που σάρωσε τη Δυτική Ελλάδα, με το νησί της Ζακύνθου να έρχεται αντιμέτωπο με πλημμύρες.

Οι ζημιές καταγράφονται στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, ‘Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό.

Τμήμα της επαρχιακής οδού στον Βασιλικό έχει κλείσει για να πραγματοποιηθούν εργασίες απομάκρυνσης βράχων που έκλεισαν τον δρόμο από κατολίσθηση, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κερί. Στις δύο παραπάνω περιοχές βρίσκονται από νωρίς συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη κληθεί να συνδράμει στην απομάκρυνση υδάτων σε σπίτι στο Κερί, σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στη Λούμπα και σε κτίριο στους Αμπελόκηπους ενώ το κλιμάκιο της υπηρεσίας στην περιοχή των Ελατίων χρειάστηκε να παρέμβει για την κοπή κλαδιών στις Βολίμες.

Δείτε στην gallery τις φωτογραφίες:

Κινδύνεψαν γυναίκες στη Χαλκιδική

Εν τω μεταξύ σήμερα (20/11) έντονη βροχόπτωση έπληξε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κέντρο δέχθηκε 20 κλήσεις, ενώ η Υπηρεσία χρειάστηκε να προχωρήσει σε 8 αντλήσεις υδάτων στα Φλογητά και στα Νέα Πλάγια.

Παράλληλα, δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τριγλία για Νέα Πλάγια, όταν αυτό καλύφθηκε από νερό και χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη από την κακοκαιρία

Συνολικά 44 κλήσεις για άντληση υδάτων σε υπόγεια στις περιοχές της Χαλκηδόνας και των Κουφαλίων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα (20/11) και είχε ως αποτέλεσμα υπόγεια ή άλλα οικήματα να πλημμυρίσουν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έξι συνεργεία αποτελούμενα από 12 άτομα επιχειρούν στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης φερτών υλικών.

Στο νομό Κιλκίς, σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι και η μετακίνηση των οδηγών γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών. Εξάλλου, αποκαταστάθηκε νωρίς το απόγευμα, η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο που συνδέει τη Χαλκηδόνα με τα Κουφάλια, η οποία είχε διακοπεί εξαιτίας συγκέντρωσης μεγάλου όγκου νερού στο οδόστρωμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr