ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: Ξέχασαν μαθητή με ειδικές ανάγκες μέσα σε λεωφορείο

Αμαλιάδα: Ξέχασαν μαθητή με ειδικές ανάγκες μέσα σε λεωφορείο

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας μαθητής με ειδικές ανάγκες όταν ο οδηγός λεωφορείου τον ξέχασε μέσα στο όχημα για παραπάνω από δύο ώρες! Μάλιστα, ο τρομαγμένος 14χρονος έκανε βόλτες στο διάδρομο του λεωφορείου κάνοντας νόημα στους περαστικούς με ένα χαρτομάντιλο που κρατούσε στα χέρια του.

Το τραγικό αυτό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, στην Αμαλιάδα κατά την επιστροφή του μικρού λεωφορείου από το σχολείο στα Βυτινέϊκα προς τα σπίτια των μαθητών..Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτη» της Ηλείας, ο 14χρονος μαθητής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης παρέμεινε κλεισμένος μέσα στο λεωφορείο που τον μετέφερε επειδή ο οδηγός του λεωφορείου... ξέχασε ή παρέλειψε να τον κατεβάσει στο σπίτι του!

Το παιδί έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να γίνει αντιληπτός από τους περαστικούς. Έτσι, μετά από δύο ώρες, τον μαθητή κατάφεραν να εντοπίσουν οι διερχόμενοι πολίτες που τον είδαν να περπατά στον διάδρομο του λεωφορείου και να κάνει νοήματα με χαρτομάντιλα.

Τότε, οι περαστικοί ειδοποίησαν το ΚΤΕΛ και αυτό με τη σειρά του τον οδηγό που μετέφερε το παιδί σπίτι του. Η μητέρα του είχε αντιληφθεί την καθυστέρηση αλλά πίστεψε αρχικά πως αυτή υπήρξε γιατί κάποια εκδήλωση είχαν τα παιδιά στο σχολείο. Όταν έμαθε όμως τι συμβαίνει ειδοποίησε το σχολείο.

Ο οδηγός του συμβεβλημένου με το ΚΤΕΛ λεωφορείου υποστήριξε πως δεν πρόσεξε πως το παιδί δεν κατέβηκε στον προορισμό του και το άφησε μέσα όταν στάθμευσε το όχημα σε πάρκινγκ της Αμαλιάδας.

Η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κα Πετρόγιαννη δήλωσε στην «Πρώτη» ότι ήταν εξοργισμένη με το περιστατικό και ενημέρωσε το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βένδρα και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηλείας κ. Δημακόπουλο, ζητώντας εξηγήσεις.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη συνοδού στο λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών, όμως εκφράστηκαν παράπονα για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου οδηγού.

Το θέμα καυτηρίασε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βένδρας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ φέρεται να δεσμεύτηκε στους αρμοδίους να δώσει άμεσα λύση στο θέμα.