ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Αλβανία: Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Σεισμός Αλβανία: Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής (29/11/2019) για την Αλβανία. 

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός επικοινώνησε αμέσως μετά τον καταστροφικό σεισμό εγγράφως με τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, Ylli Alushi προκειμένου να του δηλώσει την αμέριστη συμπαράστασή του αλλά και την άμεση διαθεσιμότητα του Ε.Ε.Σ. να συνεισφέρει είτε με ανθρώπινο εθελοντικό δυναμικό, είτε με υλική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα του.

Ο κ. Ylli Alushi με επιστολή του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αυγερινό για την άμεση ευαισθητοποίησή του, ενημερώνοντάς τον ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται ενίσχυση από εθελοντικό δυναμικό, παρά μόνο από υλική βοήθεια.

Με άμεσες και απόλυτα συντονισμένες ενέργειες της Διεύθυνσης Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Συντονισμού Ανθρωπιστικής Βοήθειας, καθώς και της Κεντρικής Αποθήκης του Ε.Ε.Σ. ετοιμάστηκε το απαραίτητο υλικό, συσκευάσθηκε και τοποθετήθηκε σε φορτηγό του Ε.Ε.Σ. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα παραδοθεί στον αρμόδιο εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας στα Τίρανα.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις