ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Γιώργου Λιάγκα

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Γιώργου Λιάγκα

Παρέμβαση στο σπίτι του Γιώργου Λιάγκα πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σχόλια του παρουσιαστή και του πάνελ της μεσημεριανής εκπομπής του στον ΣΚΑΪ για τη φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας», όπως αναφέρει σε κείμενο που ανήρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Γιατί στην απόλυτη infotainment εκπομπή, μέσα σ' ένα δίωρο χωρούν όλα!". Όλως παραδόξως θα συμφωνήσουμε και σε κάτι με την ιδιωτική τηλεόραση, εν προκειμένω με το μεσημεριανάδικο του Λιάγκα στον ΣΚΑΙ. Ότι όλα τα τηλεσκουπίδια μπορούν να χωρέσουν στην ατζέντα-κάδο, αφού άλλωστε "δεν τους ξεφεύγει τίποτα"» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

«Lifestyle κουτσομπολιά, ματιές από την κλειδαρότρυπα, ρατσισμός, σεξισμός, αφού η "κεφάτη διάθεση και το αστείρευτο χιούμορ" το επιτρέπουν, "ευθεία, αιχμηρά και ασυμβίβαστα" σχόλια, τα οποία, βέβαια, ανάλογα με τις αντιδράσεις, μπορεί να μετατραπούν σε κροκοδείλια δάκρυα και ψεύτικες συγνώμες, και φυσικά, "θέματα για τη γυναίκα", τα γνωστά "γυναικεία θέματα" που προβάλλει η ιδιωτική τηλεόραση, ξέρετε τώρα, λίγο μόδα, λίγο μαγειρική, λίγο ερωτικές συμβουλές και πάει λέγοντας. "Να δώσουμε βήμα στη γυναίκα, να αναδείξουμε τις δεξιότητες της σύγχρονης γυναίκας" (λες και η γυναίκα είναι ένα μίξερ με συγκεκριμένες δεξιότητες και όχι ισότιμο μέλος της κοινωνίας), αναφώνησε ο Λιάγκας σε μια από τις "κινήσεις μεταμέλειας" που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό, αποδεικνύοντας και πάλι πως δεν έχει πραγματική ιδέα για ποιον λόγο προκάλεσαν αντιδράσεις τα λεγόμενά του, ούτε φυσικά και τον νοιάζει. Και δεν αποτελεί καμία έκπληξη αυτό. Είπαμε, για την ιδιωτική τηλεόραση μιλάμε, μια από τις μεγαλύτερες χοάνες μισογυνισμού. Του τελευταίου "κρούσματος Λιάγκα", για το οποίο θα μιλήσουμε αμέσως παρακάτω, είχαν προηγηθεί, μόλις μερικές εβδομάδες πριν, τα χυδαία σχόλια για το σώμα συμμετέχουσας σε τηλεοπτικό "σόου"».

«Φυσικά, το ότι μια γυναίκα συμμετέχει σε κάτι με το οποίο διαφωνούμε ξεκάθαρα, καθώς αναπαράγει τα πρότυπα ομορφιάς στον βωμό της "μόδας" και του χρηματικού κέρδους, δεν σημαίνει ότι θα μας επιτρέψει να προσπεράσουμε μια επίθεση εναντίον της» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που αναρτήθηκε.