ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Παράλληλα η οικογένειά του ζητά να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι της δολοφονίας του.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες, λίγα μέτρα από το σπίτι του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2018.

O προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, άσκησε ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παντός υπευθύνου και ανέθεσε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.

Ο δικαστικός λειτουργός τώρα θα κληθεί να ταυτοποιήσει τους «άγνωστους δράστες» (προφανώς μένει να ταυτοποιηθούν απο τις αρχές αφού οι πυροβολισμοί προήλθαν από τα όπλα των Αλβανών αστυνομικών των Ειδικών Δυνάμεων»), σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Οι Αλβανικές δικαστικές και αστυνομικές Αρχές κωλυσιεργούν και ουσιαστικά δεν αντιδρούν στα επίμονα αιτήματα της οικογένειας Κατσίφα, να εκδοθεί το πόρισμα, για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Ο κ. Σιμιτζόγλου είχε λάβει παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη, να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα αφού έλαβε καταθέσεις και αποδεικτικό υλικό, που του εστάλη από την Εισαγγελία Ιωαννίνων, προχώρησε στην απαγγελία της κατηγορίας η οποία προφανώς «φωτογραφίζει» επίλεκτους Αλβανούς αστυνομικούς. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι έλαβε καταθέσεις τόσο από τα μέλη της οικογένειάς του όσο και από τον ιατροδικαστή τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.

Θεωρείται – νομικά- δεδομένο πως ο ανακριτής θα ζητήσει από τις Αλβανικές Αρχές, τα στοιχεία των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση η οποία κατέληξε στη δολοφονία του 35χρονου ομογενούς.

Οικογένεια Κατσίφα στον ΑΝΤ1: Να βγουν οι ένοχοι στο φως

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» η μητέρα και η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα τόνισαν πως περιμένουν να μάθουν την αλήθεια για την δολοφονία του.

«Θέλουμε να ξέρουμε γιατί δολοφόνησαν το παιδί μας. Έδωσε ένα μήνυμα για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο. Άδικα τον δολοφόνησαν, δεν έκανε τίποτα. Αγαπούσε την σημαία και το έθνος. Να βγουν οι ένοχοι στο φως», είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, σημειώνοντας πως ο γιος της «δεν άντεχε τους εγκληματίες στην Αλβανία. Ήταν ξεκάθαρο και καλό παιδί. Δεν ήταν μπλεγμένος σε τίποτα».

Από την πλευρά της η Ερμιόνη Κατσίφα, η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα έκανε λόγο για σκόπιμες καθυστερήσεις από την αλβανική δικαιοσύνη για να ην μαθευτεί η αλήθεια και σημείωσε ότι η οικογένεια περιμένει απαντήσεις για το ποιοι σκότωσαν τον αδερφό της.

Πηγή: dikastiko.gr, ant1news.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Όταν σου βάζουν το όπλο στο τραπέζι το βάζεις και εσύ γεμάτο

Ελλάδα εναντίον Τουρκίας: Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου - Οι κινήσεις και οι στόχοι της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις