ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Καμία νέα δομή στο νησί, αποσυμφόρηση τώρα και έλεγχος των ΜΚΟ

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Καμία νέα δομή στο νησί, αποσυμφόρηση τώρα και έλεγχος των ΜΚΟ
IN TIME

Μεγάλη συγκέντρωση παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα (11/12) στη Μυτιλήνη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην πλατεία της Καλλονής, έδρα του δήμου Δυτικής Μυτιλήνης ενάντια στην προοπτική δημιουργίας νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών στο νησί.

Από νωρίς το πρωί οχήματα του δήμου είχαν καταλάβει συμβολικά τμήματα της εθνικής οδού ενώ κλειστά παρέμειναν και τα μαγαζιά της αγοράς.

«40.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι πλέον στα νησιά του Β. Αιγαίου, πάνω από μισοί από αυτούς στην Μυτιλήνη. Άνθρωποι εργαλεία στα χέρια αδίστακτων και στις δύο ακτές -Ασιατική και Ευρωπαϊκή- που για διαφορετικούς λόγους τους χρησιμοποιούν. Οι μεν σαν στρατιώτες σε έναν ακήρυχτο πόλεμο, οι δε για να δικαιολογούν τον πακτωλό των χρημάτων που ρέει καθημερινά. Και στη μέση οι νησιώτες που απλά δεν αντέχουν άλλο» σημείωσε στην ομιλία του ο δήμαρχος Δυτικής Μυτιλήνης, Ταξιάρχης Βέρρος.

Σημείωσε επίσης ότι «είναι λάθος να θεωρείς ότι ανοίγοντας νέες δομές όταν δεν μπορείς να αποσυμφορήσεις έστω και κατ' ελάχιστο και για τα μάτια τις υπάρχουσες, πως θα λύσεις το πρόβλημα. Είναι λάθος να θεωρείς ότι φτιάχνοντας μια κλειστή αλλά ανοιχτή φυλακή στη μέση του πουθενά θα αποτρέψεις τον πολιτικό να σου στείλει και τον διακινητή του χρήματος να τον υποδεχτεί. Είναι όμως και λάθος να σκύψεις το κεφάλι και να γίνεις απλά συνεργός».

Και κατέληξε: «Καμία νέα δομή στο νησί, αποσυμφόρηση τώρα και έλεγχος των ΜΚΟ. Αυτή τη θέση καλούμαστε όλοι να υπερασπιστούμε πλέον, μέρα τη μέρα, όλοι μαζί, παραμερίζοντας ότι πιθανά μπορεί να μας χωρίζει».

Μυτιλήνη: 525 αιτούμενοι ασύλου έφθασαν στο νησί τις τελευταίες 48 ώρες

Συνολικά 525 αλλοδαποί, αιτούμενοι ασύλου, έφθασαν στη Μυτιλήνη τις τελευταίες 48 ώρες και συγκεκριμένα από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μέχρι και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Οι 163 πέρασαν τη Δευτέρα, οι 316 χθες και οι 46 σήμερα το πρωί. Το ίδιο 48ωρο, στη Χίο πέρασαν 40 άτομα και στη Σάμο 52.

Στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας σήμερα κατοικούν 17.621 αιτούμενοι ασύλου ενώ συνολικά στις δομές της Μυτιλήνης διαμένουν 19.917.

Για αύριο, Πέμπτη, έχει προγραμματισθεί η αναχώρηση 20 ανήλικων ασυνόδευτων οι οποίοι θα μεταφερθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Αττικής ενώ άλλα 54 μέλη ευάλωτων οικογενειών θα μεταφερθούν σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στην Κρήτη: Πατέρας βίαζε την κόρη του επί 15 χρόνια

Κακοκαιρία «Διδώ»: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες ώρες - Δείτε τους χάρτες

Σχετικές ειδήσεις