ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό μέρισμα - koinonikomerisma.gr: Δείτε πώς θα υποβάλετε ένσταση για να πάρετε τα 700 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα - koinonikomerisma.gr: Δείτε πώς θα υποβάλετε ένσταση για να πάρετε τα 700 ευρώ
PIXABAY

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Συμπληρωματική σελίδα για την υποβολή ενστάσεων από όσους δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η συμπληρωματική σελίδα θα δημιουργηθεί στον διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ και θα ανοίξει πιθανότατα σήμερα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Αναφορικά με όσους καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί αλλά για κάποιον λόγο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την εξυπηρέτηση των πολιτών βρίσκονται σε λειτουργία ήδη δύο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ, στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση.

«Υποκριτική η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το κοινωνικό μέρισμα, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε "13η σύνταξη"».

Αποτέλεσμα, σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκατ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκατ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά.

Βήμα-βήμα η αίτηση

Για να υποβληθεί η αίτηση θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να μπει στο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μετά την είσοδο στο σύστημα, θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον ΑΜΚΑ και να εισάγει το mail του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Θα πρέπει επίσης να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του ενδιαφερομένου θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Μετά από όλα τα προαναφερόμενα βήματα θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποιεί τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr