ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτική «θύελλα» με φόντο την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Πολιτική «θύελλα» με φόντο την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Η ιδεολογική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της λειτουργίας της αστυνομίας προκαλεί πολιτική σύγκρουση με την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι αστυνομικοί στην επιχείρηση στο Κουκάκι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «απομειώσει» τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην ασφάλεια των πολιτών γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η κοινή γνώμη επικροτεί την προσπάθεια πάταξης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

Και για αυτό, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, «αναδεικνύει σαν τον επιθεωρητή Κλουζό» στοιχεία από την αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να «εντυπωσιάσει» τους πολίτες.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε ότι:

«Επί ΣΥΡIΖΑ όταν γινόντουσαν αστυνομικές επιχειρήσεις- γιατί γίνονταν αστυνομικές επιχειρήσεις και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται- αυτό δε γίνονταν με αυτούς τους όρους. Δε γινόταν με καταπάτηση του Συντάγματος και των ατομικών δικαιωμάτων και δεν γινόταν ποτέ με όρους χολιγουντιανούς. Με κάμερες για να δημιουργούμε μια εικόνα “τρομολαγνίας” και φόβου στην ελληνική κοινωνία…».

Αντίθετα, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλεύεται την υπόθεση για να κερδίσει πολιτικά οφέλη, ενώ δεν θα έπρεπε να γινόταν κάτι τέτοιο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που βρίσκεται στο «στόχαστρο» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για αυτό το λόγο σκληραίνει τη στάση του, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr