ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα για το μωρό που βρέθηκε στα σκουπίδια

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα για το μωρό που βρέθηκε στα σκουπίδια

Η υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε στα σκουπίδια έχει συγκλονίσει και ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία - Πολλοί θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό - Αύριο αναμένεται η απολογία της μητέρας - Στο «Μητέρα» θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο Καλαμάτας, την ερχόμενη εβδομάδα, το αγοράκι

Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για το νεογέννητο αγοράκι που η μητέρα του πέταξε χθες σε κάδο απορριμμάτων. Υπόθεση που συγκλόνισε και σόκαρε το πανελλήνιο. Πολλοί Καλαματιανοί εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνουν ανάδοχοι γονείς του ή να το υιοθετήσουν. Άλλωστε και η γυναίκα που το βρήκε και κυριολεκτικά το έσωσε από βέβαιο θάνατο, η Βίκυ Τσώνη, εξέφρασε στο MessiniaLive και η ίδια την επιθυμία να το βαφτίσει.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ζευγάρια άτεκνα αλλά και από οικογένειες με παιδιά να γίνουν ανάδοχοι γονείς ή ακόμα και να υιοθετήσουν το αγοράκι. “Έσπασαν τα τηλέφωνα χθες όλη μέρα από οικογένειες που ενδιαφέρονται για το μωράκι, και μάλιστα με ρωτούσαν και τη διαδικασία, τι πρέπει να κάνουν για να το πάρουν στην οικογένειά τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Στο «Μητέρα» το βρέφος

Μετά από την εισαγγελική παραγγελία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καλαμάτας ολοκληρώθηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου μας οι απαραίτητες διαδικασίες για την φιλοξενία του βρέφους σε δομή προστασίας.

Με έγγραφο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής-Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» εγκρίθηκε η εισαγωγή του βρέφους. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά του.

Αύριο η απολογία της μητέρας

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο (21/12) πήρε η νεαρή μητέρα που πέταξε το μωρό της σε κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα - Ζητάει κλαίγοντας πίσω το παιδί της

«Ένα μωρό θέλει αγάπη, φροντίδα, την αγκαλιά της μαμάς, τίποτα άλλο δεν ζητάει. Είναι ένας κούκλος το μωράκι μας!» λέει η Σταυρούλα Παναγοπούλου, προϊσταμένη παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας που μίλησε στο Star.

Η μαμά του βγαίνει από τον εισαγγελέα. Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο όμορφος μικρούλης δέχεται τα χάδια, την φροντίδα και τα γλυκά νανουρίσματα από τις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Καλαμάτας. Στέκονται δίπλα του σαν να ‘ναι δικό τους παιδί.

«Η συγκίνηση μας είναι πάρα πολύ μεγάλη και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο και να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Μας συγκινεί πάρα πολύ και ειλικρινά δε θέλουμε να το αφήσουμε από την αγκαλιά μας. Είναι πάρα πολύ όμορφο παιδάκι» δηλώνει η Ευσταθία Μπεμπόνη, νοσηλεύτρια στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας.

«Γέννησε με φυσιολογικό τοκετό. Δέχτηκε το παιδί της. Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι θα υπήρχε αυτή η συνέχεια», λέει ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής.

Στα πρώτα 24ωρα της ζωής του αντί να οσμίζεται τη μαμαδίστικη μυρωδιά, να τον ηρεμεί ο χτύπος της καρδιάς της και να χάνεται στην πιο όμορφη αγκαλιά του κόσμου, βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε μια χάρτινη σακούλα και πεταμένο σε έναν υπόγειο κάδο απορριμμάτων, να παλεύει για τη ζωή του...

«Αυτή η γυναίκα προσήλθε στο νοσοκομείο μας, με μια κύηση τελειωμένη, 39 εβδομάδων και γέννησε με φυσιολογικό τοκετό. Δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι θα υπήρχε αυτή η πορεία στη συνέχεια», εξηγεί ο Βάιος Κατσαρός, διευθυντής παιδιατρικής κλινικής.

Η ιστορία του μικρούλη συγκίνησε ολόκληρο το πανελλήνιο. Το νοσοκομείο δέχθηκε από χθες εκατοντάδες τηλεφωνήματα! Όλοι θέλουν να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε αυτή την ψυχούλα. Ακόμη και την αγκαλιά τους...

«Πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ... και για ρούχα και για τα γάλατα να φέρει και για υιοθεσία ακόμα, από τη Μεσσηνία, την Κρήτη, την Πάτρα, τη Λάρισα», σημειώνει η κ.Παναγοπούλου.

24χρονη μητέρα: «Θέλω πίσω το παιδί μου»

Η 24χρονη από τη Γεωργία το πρωί πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα. «Ζητάω συγνώμη απ΄ όλους. Ήμουνα σε απόγνωση. Θέλω πίσω το παιδί μου»

Δικηγόρος μητέρας: «Κλαίει συνέχεια, ζητάει το παιδί της. Τον πατέρα δεν τον γνωρίζουμε»

«Είναι πάρα πολύ άσχημα ψυχολογικά, συνέχεια κλαίει. Διαρκώς το ζητάει, ρωτάει τι κάνει. Ζητάει να του πάμε πράγματα ή ό,τι άλλο χρειάζεται εκεί που βρίσκεται. Είναι εμφανής η μεταμέλεια της.

-Ο πατέρας;

- Δεν τον γνωρίζουμε, δυστυχώς», απαντά ο δικηγόρος της 24χρονης, Κωνσταντίνος Κρόμπας.

Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον της 24χρονης Γεωργιανής για απόπειρα παιδοκτονίας. Πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή το Σάββατο. Μέχρι τότε θα κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας.

Μητέρα 24χρονης: «Δεν ήξερα τίποτα. Νομίζω ότι δεν είναι καλά στα μυαλά της»

Η μητέρα της από τη Γεωργία υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τίποτα.

«Μου το είπε η ξαδέρφη μου, εγώ δεν ήξερα τίποτα. Ήταν εδώ και μετά έφυγε για Καλαμάτα. Εγώ θέλω να έρθω Ελλάδα την άλλη εβδομάδα. Πολύ καλό παιδί. Γιατί έκανε τέτοιο πράγμα εγώ δεν καταλαβαίνω. Νομίζω ότι δεν είναι καλά στα μυαλά της»

«Xωρίς κάποιο συγγενικό της πρόσωπο να τη στηρίζει, μόνη της εντελώς, σίγουρα πάσχει από κάποια διαταραχή, ίσως και κατάθλιψη, όλα αυτά την οδήγησαν, θέλω να πιστεύω, σε αυτό το οποίο είναι πραγματικά καταδικαστέο», υπογραμμίζει ο δικηγόρος της.

Η 24χρονη ήρθε στην Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες, για να γεννήσει και να βρει δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έφυγε από την Γεωργία καθώς η οικογένεια της δεν είχε αποδεχτεί την εγκυμοσύνη. Από το νοσοκομείο τώρα, περιμένουν εισαγγελική εντολή προκειμένου να μεταφερθεί το αγοράκι σε κάποια δομή φιλοξενίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του STAR:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Mε πληροφορίες από MessiniaLive.gr