ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας

Θλίψη: Πέθανε ο γνωστός τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας

Πέθανε την Παρασκευή (20/12/2019) σε ηλικία 70 χρόνων, ο τραγουδοποιός Γιώργος Ζήκας

Αφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, καθώς έπαθε έμφραγμα πηγαίνοντας στο στούντιο του Ραδιοφωνικού σταθμού 9.58 για να δώσει συνέντευξη.

Από το 1985 ως σήμερα έχει γράψει περίπου 100 τραγούδια. Στίχους, μουσική. Δεν χτύπησε ποτέ καμιά πόρτα για να βρει ερμηνευτές. Για τον Γιώργο Ζήκα τα πράγματα έγιναν αντίστροφα. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία.

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησε το σχολείο στην Γ' Γυμνασίου και σε ηλικία 16 ετών έγινε σχεδιαστής μόδας. Μετά τον στρατό άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. Με όχημα το κόσμημα πήγε στο Παρίσι όπου εκεί ξανασυναντήθηκε με τη μόδα. Στη συνέχεια άνοιξε μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά. Γύρω στα 30 έπεσε στα χέρια του τυχαία ένα μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει με αυτό τραγούδια. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985.

Τα τραγούδια του «έπεσαν» σε καλά χέρια, για την ακρίβεια σε καλές φωνές. Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα, τον Νίκο Παπάζογλου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Σταύρο Λογαρίδη, τη Γλυκερία, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Μαριώ, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη κ.ά.

Δισκογραφία

Προσωπικοί Δίσκοι

1985 Με τα φεγγάρια χάνομαι (Lyra)
1987 Σώπα κι άκουσε (Lyra)
1990 Σβήστα όλα (Lyra)
1994 Γουστάρω (Ακτή)
1997 Μια ζωή στην ίδια τάξη (Polydor)
1998 Πάμε νότια (Lyra)

2007 Είτε έχεις είτε δεν έχεις

Στίχους – Μουσική: Γιώργος Ζήκας
Τραγούδι: Γιώργος Ζήκας, Διονύσης Σαββόπουλος, Ελένη Βιτάλη, Άννα Κονανούδη.

Συμμετοχές

1988 Κάθε βράδυ τραγουδάω (Columbia)
1994 Καλώς τους (ΜΙΝΟS)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Σε λειτουργία η ειδική σελίδα των ενστάσεων