ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ανατροπή τα Χριστούγεννα

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Ανατροπή τα Χριστούγεννα
In Τime

Καιρός: Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα (23/12) - Καταιγίδες, χιόνια, πτώση της θερμοκρασίας και πολλά μποφόρ τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού - Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα τα Χριστούγεννα αλλά και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο

Όπως σημειώνει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα (23/12) και επικεντρώνονται στα νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, αναμένεται βαθμιαία να επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της Δυτικής Ελλάδας, στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα δυτικά και νότια ηπειρωτικά έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (24/12), ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα επιμείνουν έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης.

Παράλληλα, πολύ ενισχυμένοι άνεμοι εντάσεων έως 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, ενώ σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στο Δυτικό Λιβυκό Πέλαγος οι εντάσεις των δυτικών ανέμων θα φτάσουν τοπικά τα 9-10 μποφόρ.

Δείτε τους χάρτες της κακοκαιρίας στη gallery που ακολουθεί:

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το meteo, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα βελτιωμένος καιρός, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση.

Η... μάχη του «Φαιστός» στο λιμάνι του Ηρακλείου

Οι ισχυροί νοτιάδες που έφτασαν και τα 9 μποφόρ, προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην Κρήτη με πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων αλλά και στις πτήσεις και τα δρομολόγια των πλοίων.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, προσέκρουσε χθες βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου, το «Φαιστός Παλλάς» κατά τη διάρκεια κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σούδα για Ηράκλειο - Πειραιά με 270 επιβάτες, 31 Ι/Χ, 10 Φ/Γ και 5 Δ/Κ οχήματα.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε -σύμφωνα με το Λιμενικό- στρέβλωση στη δεξιά μάσκα του πλοίου με μικρό ρήγμα μήκους περίπου είκοσι εκατοστών και ύψους πέντε εκατοστών και απόσταση πλέον του ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια δυτικά του προβλήτα 2 με την συνδρομή τριών Ρ/Κ πλοίων.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ:

Επιδείνωση του καιρού έχει σημειωθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (22-12-2019) και από τα βορειοδυτικά με θυελλώδεις ανέμους και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

  1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

Τη Δευτέρα (23-12-2019)

α. Κατά διαστήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.

β. Τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. γ. Από τις απογευματινές ώρες πιθανώς στην Κρήτη.

  1. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν την Κυριακή (22-12-2019), οι οποίοι στα πελάγη θα φθάνουν 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Τη Δευτέρα (23-12-2019) θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα φθάσουν στο Αιγαίο 7 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 6 με 8 και στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ο καιρός την Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων (24/12)

Καιρός: Στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (25/12)

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ (26/12)

Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (27/12)

Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά.

Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές, τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ (28/12)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Στα βόρεια βαθμιαία θα σημειώσει πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος πάνω από την Κεφαλονιά! Πτήση - θρίλερ από Αθήνα

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυτοί είναι οι νέοι δικαιούχοι - Πώς θα πάρετε 700 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις