ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα υπό κατάληψη κτήρια - Δεκατρείς συλλήψεις

Κουκάκι: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα υπό κατάληψη κτήρια - Δεκατρείς συλλήψεις

Σε δεκατρείς συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά την έφοδό της στα κτήρια της οδού Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11/1) οι αντιεξουσιαστές - 6 Αστυνομικοί τραυματίστηκαν - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από την επιχείρηση

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε το Κουκάκι το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς οι Αστυνομικοί για αρκετές ώρες επιχειρούσαν στα δύο κτήρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές νωρίτερα στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, άνδρες της ΕΚΑΜ, λίγο πριν από τις 8 το βράδυ, έσπασαν την είσοδο και μπήκαν στο υπό κατάληψη κτήριο της οδού Ματρόζου, μετά από εντολή Εισαγγελέα, για να το εκκενώσουν ξανά. Στο υπό κατάληψη κτήριο, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, βρίσκονταν 5 άτομα - συγκεκριμένα δύο άνδρες, ένα ανήλικο παιδί και δύο γυναίκες - τα οποία και συνελήφθησαν.

Στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στο κτήριο στην οδό Παναιτωλίου 21, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 8 ατόμων, πέντε γυναικών και τριών ανδρών.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα επικράτησε ένταση, με αντιεξουσιαστές από τις ταράτσες των κτηρίων να πετούν διάφορα αντικείμενα –πέτρες, ξύλα, έπιπλα και μπογιές που είχαν ανεβάσει νωρίτερα- στις αστυνομικές δυνάμεις που είναι συγκεντρωμένες στο σημείο. Μάλιστα, από την ένταση τραυματίστηκαν και 6 Αστυνομικοί.

Η όλη επιχείρηση παρακολουθείται από αέρος με τα δύο drones που διαθέτει η ΕΛΑΣ.

Οι Αρχές κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτηρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτήρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

Τι έγραψαν οι αντιεξουσιαστές

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων. Να μην αφήσουμε τις γειτονιές μας και την φύση έρμαια της αναπτυξιακής λεηλασίας. Να μην αποδεχτούμε τον εκτοπισμό των ζωών μας. Να κρατήσουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τους λόφους ελεύθερους. Να αντεπιτεθούμε στους μισθοφόρους του κράτους. Να οξύνουμε τους αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση. Να δοθούμε εξ ολοκλήρου στον αγώνα για επιβίωση και ελευθερία. Ο αγώνας δεν είναι ούτε νόμιμος ούτε παράνομος είναι δίκαιος».

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος... στην Ηλεία: «Πάγωσε» με αυτό που ανακάλυψε στην αυλή σπιτιού