ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στον ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης – Ντοκουμέντα

Εικόνες πλήρους εγκατάλειψης στον ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης – Ντοκουμέντα
Associated Press

Εικόνες πλήρους αδιαφορίας για τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ασφαλισμένων από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης στην Πλατεία Αριστοτέλους είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ανοιχτά συρτάρια, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να έχει πρόσβαση σε χιλιάδες έγγραφα, μπορεί να δει κανείς στον 4ο όροφο του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκεί στεγάζεται η Υποδιεύθυνση Οικονομικών, τα τμήματα του λογιστηρίου και της μισθοδοσίας, καθώς και ο έλεγχος δαπανών και η χρηματική διαχείριση.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες:

Η αρμόδια προϊσταμένη του τμήματος ΙΚΑ -όπου και ανήκουν διοικητικά τα έγγραφα- σε ερώτηση του securitynews υποστήριξε ότι τα συρτάρια είναι ανοιχτά «καθώς αφορούν υποθέσεις και στοιχεία παλαιότερων συνταξιούχων μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πολύ εύκολο να κλαπούν ή και να διαρρεύσουν προσωπικά δεδομένα και οικονομικά στοιχεία χιλιάδων ασφαλισμένων. Η συγκεκριμένη πρακτική, όπως μεταδίδει το securitynews, φαίνεται να έχει υιοθετηθεί εδώ και πολύ καιρό από τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Υπάλληλοι της υπηρεσίας, μιλώντας ανώνυμα στο securitynews, ανέφεραν ότι: «Βλέπουμε εάν κάποιος είναι ξένος και προσέχουμε τα έγγραφα. Αλλά η εικόνα μιλάει από μόνη της και μπορείτε και εσείς να βγάλετε το συμπέρασμα σας. Υπάρχουν ελλείψεις σε κλειδαριές».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Καταβάλλονται νωρίτερα - Δείτε πότε

Φονικό στις Μοίρες: «Ο πατέρας μου δεν τον ήξερε καν» - Συγκλονίζουν τα στοιχεία της δολοφονίας

Σχετικές ειδήσεις