ΕΛΛΑΔΑ

Κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» τους εμπρηστές των αυτοκινήτων στο Κολωνάκι (pics+vid)

Κάμερες ασφαλείας «έπιασαν» τους εμπρηστές των αυτοκινήτων στο Κολωνάκι (pics+vid)
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τις κινήσεις των δραστών που πυρπόλησαν τέσσερα αυτοκίνητα στο Κολωνάκι έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, το υλικό των οποίων ερευνά η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).

Σε αυτό φαίνονται τρία μαυροφορεμένα άτομα να τοποθετούν στουπιά εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ με προσανάμματα τζακιού κάτω από τα τρία οχήματα και στη συνέχεια να τα πυροδοτούν με βεγγαλικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες πρέπει να μένουν σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης και γι’ αυτό έχουν επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου.

Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων τα οχτώ αφέθηκαν ελεύθερα κι ένα συνελήφθη για κλοπές και ναρκωτικά.

Αντίστοιχες εμπρηστικές επιθέσεις είχαν σημειωθεί και στις 16 Δεκεμβρίου σε αυτοκίνητα έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Από την περασμένη Δευτέρα, συνολικά 38 οχήματα έχουν τυλιχθεί στις φλόγες σε ανάλογες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, τέσσερα αυτοκίνητα βρέθηκαν καμένα στο Κολωνάκι, κοντά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Οι εμπρηστές περιέλουσαν με βενζίνη ένα πολυτελές τζιπ και του έβαλαν φωτιά, η οποία επεκτάθηκε σε δύο ακόμη οχήματα που κάηκαν ολοσχερώς.

Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακόμη αυτοκίνητο.

Την πρώτη ημέρα επιθέσεων οκτώ ΙΧ πυροπολήθηκαν, ενώ στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε και ένα ΑΤΜ καθώς και μια καφετέρια.

Την Τρίτη (21/01) συνεχίστηκαν οι επιθέσεις με 8 αυτοκίνητα και φορτηγά να καταστρέφονται ολοσχερώς, ενώ άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε ΑΤΜ.

Την Τετάρτη (22/01) άγνωστοι πυρπόλησαν 18 ΙΧ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ χθες τα ξημερώματα 4 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στο Κολωνάκι.

Χθες μάλιστα η ομάδα «Σύντροφοι – Συντρόφισσες» ανέλαβε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στις 20 και 21 Ιανουαρίου σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Γλυφάδα, σε ΑΤΜ στο Πολύγωνο και στη Νέα Ιωνία, σε οχήματα του ΟΤΕ στο Ελληνικό και στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και στις 6 Ιανουαρίου στον Κεραμεικό.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι αυτό το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων από αντιεξουσιαστές, είναι η απάντηση στις εκκενώσεις καταλήψεων το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις