ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Τι λένε οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα - «Όσους έχουν πυρετό τους παίρνει η αστυνομία

Κοροναϊός: Τι λένε οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα - «Όσους έχουν πυρετό τους παίρνει η αστυνομία
ASSOCIATED PRESS

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες Ελλήνων που έχουν εγκλωβιστεί στην Κίνα για την κατάσταση που επικρατεί με τον κοροναϊό.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός διαγνωσμένων περιστατικών ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να εκτιμήσουν πόσοι θάνατοι μπορεί να υπάρξουν στο μέλλον.

Μια πανδημία -δηλαδή μια εξαπλωνόμενη επιδημία σε τουλάχιστον δύο ηπείρους του πλανήτη- μπορεί να έχει διεθνείς επιπτώσεις, παρά τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις εκτεταμένες καραντίνες, μέτρα που ήδη επιβάλλουν όλο και περισσότερες χώρες.

Η συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα εγκλωβισμένου στη Γουχάν

Το εφιαλτικό σκηνικό που έχει δημιουργήσει η επιδημία του κοροναϊού περιέγραψε ένας Έλληνας ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος στη Γουχάν της Κίνας, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο εγκλωβισμένος Έλληνας μηχανικός Απόστολος Ζαούτσος είπε πως μόνο ένα κεντρικό σούπερ μάρκετ λειτουργεί πια στην περιοχή, καθώς έχουν κλείσει τα πάντα.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε φήμες για τους πολίτες της Γουχάν οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε άλλες περιοχές λόγω της περιόδου των κινεζικών διακοπών: «Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 5 εκατ. τουρίστες από τη Γουχάν σε όλη την Κίνα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό αυτό το νούμερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά ήταν τα πλάνα την ώρα που ο κ. Ζαούτσος μιλούσε στον ΣΚΑΪ, με έναν άνδρα να ελέγχει τη θερμοκρασία όποιου θέλει να εισέλθει στο κατάστημα. «Ένας άνθρωπος ελέγχει τη θερμοκρασία αλλιώς δε μπαίνεις, εμένα με έλεγξαν τρεις – τέσσερις φορές» τόνισε.

«Είναι παρά πολύ πιεστικά τα πράγματα, ακόμα και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτσος. «Έρχεται η αστυνομία και παίρνει οποίον έχει πυρετό… Μια κοπέλα που δεν δέχθηκε να μετρηθεί ήρθε η αστυνομία» σημείωσε.

«Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως» δήλωσε επίσης. «Η εταιρεία μου δεν έχει ανακοινώσει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε πρέπει να μείνω εδώ» πρόσθεσε. Ο Έλληνας μηχανικός δηλώνει ότι γνωρίζει έναν ακόμη Έλληνα που μένει στη Γουχάν, αλλά επειδή η περιοχή είναι μεγάλη πιθανόν να υπάρχουν κι άλλοι.

«Άδειοι οι δρόμοι, θα μείνω σε καραντίνα - Περιμένω να φύγω»

«Όλοι είναι στα σπίτια τους, οι δρόμοι είναι άδειοι, είναι όπως η Αθήνα τον 15Αύγουστο» λέει ο Έλληνας που «ξέμεινε» στην πόλη Χουμπέι της Κίνας.

Ο κ. Μερσινιάς είναι Έλληνας ο οποίος «ξέμεινε» στην πόλη Χουμπέι της Κίνας, λόγω της επιδημίας του κορωναϊού που ξέσπασε και έχει στοιχίσει τις ζωές τουλάχιστον 360 ανθρώπων, ενώ έχει θέσει πόλεις της χώρας σε καραντίνα.

«Τα πράγματα είναι ήρεμα στην πόλη Χουμπέι. Όλοι είναι στα σπίτια τους, οι δρόμοι είναι άδειοι, είναι όπως η Αθήνα τον 15Αύγουστο», περιέγραψε ο κ. Μερσινιάς στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Η ενημέρωση που έχω είναι να μην κυκλοφορώ έξω, να αποφεύγω να βρίσκομαι σε χώρο με πολύ κόσμο. Βρίσκομαι σε επικοινωνία με την πρεσβεία και περιμένω μέρα με τη μέρα να φύγω. Είχα έρθει για δουλειά και λόγω του ιού ακυρώθηκαν όλα και ξέμεινα εδώ. Το πιο πιθανό είναι ότι θα μείνω σε καραντίνα».

Έλληνες από την Κίνα: «Θέλουμε να γυρίσουμε, φοβόμαστε μη φέρουμε τον κοροναϊό»

Ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζει στην Κίνα κι έχει εγκλωβιστεί εξαιτίας του κοροναϊού, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για το πώς βιώνει την κατάσταση αυτή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με τις πενταψήφιες απάτες με SMS - Τι αλλάζει μετά τις υπέρογκες χρεώσεις

Σχετικές ειδήσεις