ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός τρελάθηκε - Τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα

Ο καιρός τρελάθηκε - Τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα

«Παγωμένος» θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή, με χιονοπτώσεις και χιονόνερο να αναμένονται στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του καιρού, που και σήμερα θα είναι χειμωνιάτικος, ο έμπειρος προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου, εκτίμησε, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ότι το κρύο θα είναι τσουχτερό κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί, μέχρι τουλάχιστον και το Σάββατο.

Για τον καιρό της Παρασκευής, ο γνωστός μετεωρολόγος υποστήριξε ότι ένα τμήμα χαμηλού βαρομετρικού θα κινηθεί από τη Μαύρη Θάλασσα προς την Τουρκία και θα φέρει το βράδυ χιονοπτώσεις στα βορειανατολικά (Θράκη, ακόμη και στα πεδινά), διατηρώντας χαμηλές θερμοκρασίες στην ανατολική χώρα.

Πού θα χιονίσει το Σάββατο

Ο καιρός δεν θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μια «ζώνη» συννεφιάς θα καλύψει το τμήμα που διαπερνά τη νότια Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τις Σποράδες, τη νότια Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Αυτή η εξέλιξη του καιρού, όπως είπε, δεν αποκλείεται να φέρει τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 300 μέτρων (500 μ. για τα νησιά και 900 μ. για την Κρήτη).

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ, θα πρόκειται για παροδικές χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν «στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής και τις πρωινές ώρες της βόρειας χώρας».

Ο καιρός της Κυριακής

Τα έντονα φαινόμενα του καιρού θα υποχωρήσουν σταδιακά από τις πρώτες ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μόνο σε ορισμένα τμήματα της Πελοποννήσου και στο νότιο Ιόνιο ίσως ρίξει… ψιχάλες ή και τοπικές χιονοπτώσεις σε μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1.300 μέτρων).

Από τη Δευτέρα, ωστόσο, ο καιρός θα αλλάξει, καθώς οι άνεμοι θα γυρίσουν από βόρειοι σε δυτικοί – νοτιοδυτικοί.

Ο κ. Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι το πρωί της Δευτέρας θα χρειαστεί προσοχή, καθώς οι συνθήκες του καιρού θα ευνοήσουν τον σχηματισμό πυκνών ομιχλών και πάχνης.

Ανοιξιάτικος ο καιρός την Τρίτη - Θα «χτυπήσει» 20άρια ο υδράργυρος

Η μεταβολή του καιρού θα γίνει ακόμα πιο αισθητή την Τρίτη, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κάνει λόγο για ανοιξιάτικες συνθήκες.

Όπως εξήγησε, την Τρίτη δεν αναμένονται βροχές, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή.

Συγκεκριμένα, από το τσουχτερό κρύο του Σαββάτου και της Κυριακής, τη Δευτέρα αναμένονται 15άρια, ενώ την Τρίτη ο καιρός θα είναι ακόμη πιο ζεστός καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 με 18 βαθμούς στα βόρεια και έως 20 βαθμούς Κελσίου στις νοτιότερες περιοχές της χώρας.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής (pics)

Σχετικές ειδήσεις