ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το e-mail - Τεράστιος κίνδυνος (pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανοίξετε ποτέ αυτό το e-mail - Τεράστιος κίνδυνος (pics)
Pixabay

Άφωνος έμεινε Βολιώτης καταναλωτής όταν επισκέφτηκε τρομαγμένος τεχνικό για να δει τι είχε συμβεί με το περίεργο μήνυμα που είχε λάβει.

«Ευτυχώς ο καταναλωτής έκλεισε γρήγορα τον υπολογιστή του όταν διαπίστωσε ότι το e-mail τον παρέπεμπε σε link με επικίνδυνο περιεχόμενο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας Αλέκος Κουτσελίνης.

«Πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή. Ακόμη και τα link που στέλνουν γνωστοί να μην τα ανοίγουμε. Αν θέλουμε να δούμε οπωσδήποτε το περιεχόμενό τους, μπορούμε να αντιγράψουμε να τις διευθύνσεις τους στη μηχανή αναζήτησης της Google που έχει μηχανισμούς προστασίας και εμφανίζει αν μία σελίδα είναι επικίνδυνη», επισημαίνει ο κ. Κουτσελίνης.

Δείτε τι συνέβη στη Gallery:

Η Ενωση Καταναλωτών Βόλου καλεί τους χρήστες του διαδικτύου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί. Να έχουν ενημερωμένη προστασία από ιούς στον υπολογιστή τους και να μην ανοίγουν τα link ακόμη κι αν ο αποστολέας είναι γνωστός ή φίλος.

«Είχαμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα παρόμοια θέματα αλλά με άγνωστους αποστολείς. Αυτοί ουσιαστικά έχουν πάρει τον έλεγχο ή βρήκαν με κάποιο τρόπο τις επαφές μας στο e-mail», προσθέτει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι μόνο ο τεχνικός ή ειδικοί της πληροφορικής μπορούν να εγκαταστήσουν το αντιικό σύστημα, να το θέσουν σε εφαρμογή και να διαπιστώσουν αν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή.

Πηγή: taxydromos.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση της συζύγου του - Δείτε τις φωτό