ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ με το νεκρό βρέφος στο «Παίδων»: Η σεξουαλική κακοποίηση και οι ισχυρισμοί του πατέρα

Σοκ με το νεκρό βρέφος στο «Παίδων»: Η σεξουαλική κακοποίηση και οι ισχυρισμοί του πατέρα
EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στην φρικτή υπόθεση που αποκαλύφθηκε το Σάββατο (16/02) το πρωί.

Αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα όπου διέμενε το άτυχο βρέφος, το οποίο μετέφερε ο ίδιος του ο πατέρας στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού», χωρίς τις αισθήσεις του.

Το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι το οποίο έπασχε από εγκεφαλίτιδα, έφτασε στο νοσοκομείο «άσφυγμο και απνοϊκό» σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Οι γιατροί έκαναν ότι ήταν δυνατό για να το επαναφέρουν στη ζωή αλλά στάθηκε αδύνατο. Στη συνέχεια όμως αποκαλύφθηκε κάτι φρικτό. Το βρέφος, σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία έχει προσάγει τους γονείς του βρέφους καθώς και το ζευγάρι που διέμενε μαζί τους στο ίδιο διαμέρισμα στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το ζευγάρι αυτό έχει συγγενική σχέση με την οικογένεια του βρέφους. Ο πατέρας φέρεται να ισχυρίστηκε στο νοσοκομείο ότι το παιδί είχε σπασμούς τις τελευταίες ημέρες και ότι έπασχε από μικροκεφαλία.

Πάντως, πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρουν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα σημάδια που εντοπίστηκαν στο άψυχο κορμάκι του βρέφους να μην είναι αποτέλεσμα σεξουαλικής κακοποίησης αλλά να συνδέονται με τα προβλήματα υγείας που αυτό αντιμετώπιζε.

Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο κοριτσάκι, όπου θα δοθούν επίσημες και οριστικές απαντήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν πρώτα τις δύο γυναίκες και κατόπιν θα εξετάσουν τους άνδρες.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1:

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στο άτυχο κοριτσάκι.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργείται προανάκριση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου βρέφους 11μηνών από τη Συρία, το οποίο διακομίστηκε με εγκεφαλίτιδα σήμερα το πρωί από τον πατέρα του στο Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή φέρει επιπλέον και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχουν προσαχθεί οι γονείς του υπήκοοι Συρίας, που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους, το οποίο φιλοξενείτο στο ίδιο διαμέρισμα.

Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Παίδων

Στις 16.02.2020 και ώρα 09.55 διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΓΝΠΑ ‘Π. & Α. Κυριακού’ βρέφος θήλυ ηλικίας 11 μηνών, άσφυγμο και απνοϊκό. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και εκλήθη ιατροδικαστης.

Εκ της Διοίκησης

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Πάτρα: Γυναίκες με κομμένα κεφάλια και κρεμάλες έξω από το φανοποιείο του 40χρονου

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις