ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Κλειστό ΤΩΡΑ το κέντρο της Αθήνας - Συγκεντρώσεις και πορείες για το ασφαλιστικό

Απεργία: Κλειστό ΤΩΡΑ το κέντρο της Αθήνας - Συγκεντρώσεις και πορείες για το ασφαλιστικό

Η μέρα απεργίας η Τρίτη (18/02) και σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας κατά του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό - Μεγάλη η ταλαιπωρία των πολιτών από το «χειρόφρενο» στα ΜΜΜ

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Χιλιάδες διαδηλωτές (οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7.000) έφτασαν έξω από το Κοινοβούλιο όπου έφτασαν και οι πορείες της ΑΔΕΔΥ και των Σωματείων.

Δείτε εικόνες στη gallery που ακολουθεί:

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή την ώρα κλειστή είναι η κάθοδος της Βασιλίσσης Σοφίας από Σέκερη, η Ακαδημίας, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Αμαλίας, η Αθανασίου Διάκου και η άνοδος της Πειραιώς από Ιερά Οδό.

Το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την παραπέρα κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, όπως πριν από αυτή την πλήρωσαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά, οργανώνεται, νικά».

Το ΠΑΜΕ ζητά, μεταξύ άλλων, απόσυρση του νομοσχεδίου, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη και θέσπιση ορίων ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες και πέντε χρόνια λιγότερα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε και η ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Η ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, διεκδικεί την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων, καθώς και τη δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. «Η κοινωνική ασφάλιση αφορά, συνολικά, τη ζωή των εργαζομένων, τον κόπο και τον μόχθο ολόκληρου του εργασιακού τους βίου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τη λεηλατήσει. Γι' αυτό και ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να ανατρέψουμε τις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις είναι ο δρόμος του αγώνα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της.

Δείτε εικόνα από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στη gallery που ακολουθεί:

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας αποφάσισε και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι βρίσκεται σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. «Ανήκουμε σε κοινό φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και δεν είναι δυνατόν εργαζόμενοι στην ίδια ειδικότητα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προβλήματα στις μετακινήσεις

«Χειρόφρενο» έχουν τραβήξει σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν Προαστιακός και τρένα.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), ενώ επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων και από κάθε άλλο όχημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Βαρύ πένθος για τον Σταμάτη Μαλέλη

Άγριες Μέλισσες: Δυνατό spoiler δίνει η Λενιώ - Η ήττα του Δούκα που κανείς δεν περιμένει!

Σχετικές ειδήσεις